1. maaliskuuta 2024

SITRUUNA-SALMIAKKIKEKSIT


No nyt osu ja uppos meikäläiseen nämä keksit! Sitruuna ja salmiakki sopivat aivan loistavasti yhteen leivonnassa ja varsinkin näissä herkkukekseissä. Nam! 💛🖤

Muutettiin tosiaan viikko sitten uuteen kotiin ja nyt vasta olen kerennyt testailla uutta uunia. Halusin alkuun tehdä varmoja leipomuksia paiston suhteen, missä tiedän varmasti miten paisto kuuluu mennä. Näin pystyn vähän vertailla uutta uunia vanhaan ja katsoa miten paistoaikaa/lämpötilaa pitää säädellä.  😊

Nämä keksit onnistuivat heti ensi yrittämällä hyvin ja olivat sitten todella herkullisia ja koukuttavia. Keksien alkuperäinen resepti kuuluu Iiris Kiviojalle (@lemonsleipoo), minkä tuunasin sitten vielä itse sitruunan kuoriraasteella. Iiriksen reseptin löydät hänen Instagram tililtään "Laku-Blondie-Cookies" julkaisusta. 

Reseptillä tulee noin 17 kpl a 35 g keksiä.

Massa:
50 g voita
120 g salmiakki-valkosuklaata (Panda)
130 g fariinisokeria
1 iso muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 tl salmiakkijauhetta (esim. Foodin)
1 sitruunan kuori raastettua
100 g salmiakki-valkosuklaata (Panda)

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi kaksi uunipeltiä valmiiksi.

Punnitse mikron kestävään kulhoon voi ja 120 g suklaata. Sulata pienissä erissä välillä sekoittaen kunnes suklaa ja voi on sulanut tasaiseksi massaksi. Jätä sivuun odottamaan.

Mittaa kulhoon fariinisokeri ja muna. Sekoita sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Sekoita nuolijalla joukkoon voi-suklaaseos. 

Yhdistä kuivat aineet ja sitruunan kuoriraaste keskenään. Lisää seos nuolijalla sekoittaen massan joukkoon. 

Rouhi 100 g suklaata ja nostele lopuksi massaan. 

Ota lusikalla massasta  35 g kasoja ja pyöritä palloksi. Aseta väljästi pellille. Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Älä paista liikaa jotta keksit pysyvät mehevinä. Anna jäähtyä hetki pellin päällä ja siirrä sitten esim. pöydälle tai ritilän päälle jäähtymään kokonaan. Sitten vain nauttimaan! 💛🖤


Siis näistä tuli NIIN herkullisia! Aijai... 💛


Koostumus oli aivan täydellinen omaan makuun ja paistokin onnistui just eikä melkein. 😊


Olen tehnyt näitä monet kerrat ilman tuota sitruunan kuorta mutta nyt näistä tuli vielä ehkä jopa parempia sen kanssa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! 🖤



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille