21. tammikuuta 2024

AHAA-LEIVOKSET


Olen varmaan aikaisemminkin jo kertonut, että Ahaa-suklaa on yksi ehdottomista lemppareistani. Se on vain yksinkertaisesti niin hyvää! 🤎 Tämän herkkusuklaan innoittamana leivoin nämä ihanat suklaaleivokset, joissa sekä pohjasta että kuorrutteesta löytyy Ahaata. Aijai, kun on niin herkullista! 

Leivospohjana toimii jälleen kerran luottopohjani ja tällä kertaa korvasin pohjaan tulevan voisulan öljyllä. Pohjasta tulee jotenkin paljon mehevämpi ja kosteampi verrattuna voilla leivottuun versioon. Pohjamassan joukkoon rouhin Ahaata ja suklaapalat rouskuvat kivasti suussa leivosta syödessä. Kyseistä suklaata löytyy myös reilu määrä kuorrutteessa. En halunnut kuorrutteesta liian makeaa joten en makeuttanut sitä yhtään lisää suklaan lisäksi. Tuli kun mielestä just hyvä näin! Tuo kuorrutteen  vaniljarahka oli myös kiva kokeilu sillä yleensä olen aina käyttänyt tuorejuustoa. Nyt päätin kuitenkin kokeilla maustettua rahkaa kun sitä sattui olemaan purkki kaapissa. Hyvin toimi näinkin ja kuorrutteesta tuli jotenkin ilmavampi ja kevyempi rahkan ansiosta. 

Voin lämpimästi suositella kokeilemaan leivoksia jos olet suklaan ja Ahaan ystävä. Koristelun vadelmat rakastivat kivasti muuten melko suklaista makumaailmaa. 🙂

Leivokset on leivottu Mini loaf-leivosvuoalla ja leivoksia tulee 8 kappaletta. Voit myös tehdä näistä tavallisia muffinseja. 

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
200 g kermaviiliä tai ranskankerma
3/4 dl öljyä
1 muna
+ 100 g Ahaa-suklaata

Kuorrute:
130 g Ahaa-suklaata
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa (Valio)

Koristelu:
Ahaa-suklaata ja vadelmia

Ota esille leivosvuoka ja voitele tai sprayaa vuokaspraylla kolot tarkasti. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Yhdistä pohjan kuivat aineet kulhossa ja sekoita. Lisää joukkoon kermaviili/ranskankerma, öljy ja muna - sekoita sekaisin. Rouhi suklaa paloiksi ja kääntele esim. nuolijan avulla massan joukkoon. 

Jaa valmis massa vuoan koloihin tasaisesti. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes leivokset ovat kypsiä. Lisää tai vähennä paistoaikaa tarpeen mukaan. Anna pohjien jäähtyä muutama minuutti vuoassa ja kumoa ne sitten leivinpaperin päälle jäähtymään. Anna jäähtyä rauhassa. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouuni pienissä erissä aina välillä sekoittaen. Varo ettei suklaa pala! Jätä sivuun jäähtymään. Vaahdota kerma. Laita rahka erilliseen kulhoon ja sekoita sitä vähän. Lisää joukkoon sula suklaa koko ajan sähkövispilällä sekoittaen - sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi kääntele mukaan vaahdotettu kerma.

Siirrä valmis kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Pursota kuorrute haluamallasi tavalla leivosten päälle. Koristele lopuksi suklaapaloilla ja vadelmilla. Nam! 😋


Nam, niin herkkuja! 🤎



Leivokset ihan sulivat suussa eikö syömistä voinut jättää vain yhteen leivokseen. 😁


Kyllä kunnon suklaista leivonnaista ei voita mikään.🤎


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille