Tässä jokin aika sitten törmäsin Saamarinkakut instatilillä tähän aivan ihanaan Kinderjuustokakkuun. Nähtyäni kuvan kakusta, ajattelin heti, että tätä on aivan pakko leipoa jokin päivä ja viikonloppuna oli se päivä. Tämä kakku oli aivan ihanan suussa sulavaa ja ennen kaikkea niin helppo valmistaa. Iso suositus kakulle. 🤎
Puolitin alkuperäisen ohjeen ja tein kakun pieneen 16 cm vuokaan. Toimi tosi hyvin ja oli kiva kun kakusta ei tullut niin isoa. Riitti hyvin viikonlopun herkutteluun ja olipa siitä vielä myös tarjota yllätysvisiittille tulleelle siskontytölle. 😊
Kakun alkuperäisen ohjeen löydät Marin blogista, jonne pääset suoraan tästä linkistä. Marilla on aivan ihania reseptejä. Kurkkaa ihmeessä myös muitakin hänen leipomuksiaan. ❤️
Kakku on leivottu 16 cm vuoalla.
Pohja:
120 g Dominoita
45 g voita
Täyte:
1,5 patukkaa Kinder Buenoa
150 g Kinder Maxi suklaata (7 patukkaa)
2 dl vispikermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 rkl kaakaojauhetta
Koristelu:
erilaisia Kinder suklaita/keksejä jne.
Vuoraa leivinpaperilla vuoan pohja ja sisäreuna.
Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja myös reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
Pilko Kinder Buenot pienemmiksi paloiksi ja ja asettele palat vuokaan keksipohjan päälle.
Valmista täyte. Sulata Kinder Maxit varovasti mikrossa aina välillä sekoittaen. Jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma. Korkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Lisää sitten mukaan sula suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi nostele massan joukkoon vaahdotettu kerma muutamassa erässä. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta täyte asettuu hyvin vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa useamman tunnin ajan tai mieluisesi yön yli.
Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla erilaisilla Kinder suklailla.
Nam, tämä oli NIIN hyvää!! 🤎
En tiedä mitä tein väärin, mutta pohjan päälle ripotellut Kinder Bueno-palasten vohvelipohja oli muuttunut yön aikana sitkeäksi. Luulin jo alkuun, että minulla on lipsahtanut jotain ylimääräistä taikinaan, kun tuo vohveli oli tosiaan niin sitkeää, ettei syödyksi saanut 😲
VastaaPoistaKakku itsessään oli ihan ok, vähän turhan makea omaan makuun mutta synttärivieraat kyllä pitivät.
No voi! En nyt näin äkkiseltään keksi, mikä olisi voinut olla syynä sitkeyteen. Muistaakseni kyllä itselläkin palat muuttuivat hieman sitkeäksi mutta ei mitenkään hirveän pahasti kuitenkaan.
PoistaMakeaa kakku kyllä on mutta todella herkullista kuitenkin. Itsellä melkein on niin, että mitä makeampaa, sen parempaa. 😁