1. tammikuuta 2024

MUTAKAKKU PIPARIJÄÄTELÖLLÄ


Aloitetaanpa uusi vuosi heti uudella herkkupostauksella. Eilen vuoden vaihtumista juhlistettiin tällä super helpolla ja maistuvalla mutakakulla. Halusin päästä tällä kertaa helpolla leipomisen suhteen mutta mausta en halunnut missään nimessä tinkiä. Niinpä päätin tehdä tämän pienehkön mutakakun ja sen kaveriksi kaivoin pakkasesta piparkakkujäätelön jämät. Nam! 🤎

Kakku on leivottu Kinuskikissan reseptillä pienin muokkauksin. Puolitin reseptin ja leivoin kakun 18 cm vuoalla. Kakusta tuli kivan pieni ja sopi hyvin kahdelle hengelle herkuteltavaksi. Suklaana käytin kaapista löytyneet Fazerin karamellisoitu mantelin jämät ja tavallisen sokerin sijaan käytin fariinisokeria. Hyvin toimi näillä muokkauksilla! Kakku oli ihanan pehmeä ja juuri sopivan mutainen keskeltä. Jos kakun leipoo jo syöntiä edellisenä päivänä niin suosittelen mikrottamaan kakkua hetken aikaa niin se lämpenee kivasti ja maku sekä koostumus tulevat paremmiksi. Sitten vain kunnon pallo jäätelöä päälle ja herkkuannos on valmis. 🙂

Kakku on leivottu 18 cm vuoalla.

Massa:
100 g voita
100 g tummaa suklaata 
1,25 dl fariinisokeria
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa 
0,5 dl vehnäjauhoja 
2 kananmunaa 

Koristelu:
tomusokeria

Lisäksi:
piparkakkujäätelöä

Ota esille vuoka ja vuoraa pohja ja sisäreuna leivinpaperilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Mittaa kuumuutta kestävään kulhoon voi ja suklaa paloina. Lämmitä mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen kunnes ainekset ovat sulaneet ja seos on tasaista. Anna jäähtyä hetki jos seos on kuumaa. 

Huom! Kaikki sekoitusvaiheet tehdään käsivispilällä, esim. pallovispilällä.

Lisää joukkoon sokeri ja sekoita. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää tämä seos massan joukkoon ja sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat. Lopuksi lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin hetkeksi tai yön yli. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Sihtaa päälle tomusokeria ja tarjoile jäätelön kanssa. 


Helppoa ja herkullista! 🙂


Käyttämäni suklaan seassa olleet mantelipalat rouskuivat kivasti syödessä. 


Jäätelö sopi loistavasti kakun kaveriksi. Ilman jäätelöä kakku olisi jäänyt aika pliisuksi kokonaisuudeksi. 


Oikein hyvää alkavaa vuotta kaikille! 🙂


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille