10. tammikuuta 2024

MAAPÄHKINÄ-SUKLAAFUDGE


Siis voihan pojat kun nämä olivat herkullisia! Tällaisena suurena maapähkinävoin ystävänä nämä herkkupalat osuivat suoraan makuhermoon vieden kielen mennessään.  Nam, ihan parhaita! 🤎

Alkuperäisenä idea oli tehdä vain pelkkää maapähkinäfudgea ilman suklaata ja suolapähkinöitä. Varmasti olisi toiminut vain myös tuolla pelkällä "pohjalla" mutta jotain ekstraa halusin vielä kuitenkin tehdä fudgelle. Niinpä päädyin lisäämään ohuen kerroksen suklaaganachea ja suolapähkinöitä - eikä tämä ollut yhtään huono päätös. Suklaa ja pähkinät täydensivät loistavasti maapähkinävoin makua ja lopullisesta makuelämyksestä tuli täydellinen, ainakin omasta mielestäni. 🙂
Voin lämpimästi suositella kokeilemaan näitä herkkupaloja mikäli käytetyt raaka-aineet ovat mieleesi. Tuhteja paloja nämä kyllä ovat mutta vain NIIN hyviä! 🤎

Reseptillä tulee noin 36 palaa, noin 20 x 20 cm vuoalla tehtynä.

Maapähkinäfudge:
125 g maapähkinävoita
113 g voita
0,5 tl suolaa 
0,5 tl vaniljajauhetta/aromia
180 g tomusokeria

Suklaaganachea:
12 g voita
0,5 dl kermaa
75 g tummaa suklaata

Koristelu:
noin 40 g suolapähkinöitä

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. 

Mittaa pienehköön kattilaan maapähkinävoi ja voi. Lämmitä keskilämmöllä rauhallisesti sekoittaen kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista.

Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon suola ja vaniljajauhe/aromi. 

Sihtaa tomusokeri massaan joukkoon muutamassa erässä hyvin sekoittaen. 

Kaada valmis massa vuokaan ja painele tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa niin kauan että pinta tuntuu sormella koittaessa kiinteältä. 

Valmista suklaaganache. Rouhi suklaa valmiiksi pieniksi paloiksi . Mittaa kattilaan voi ja anna sen sulaa miedolla lämmöllä. Lisää mukaan kerma, sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen asti. Ota kattila liedeltä ja kaada joukkoon suklaarouhe. Anna suklaan sulaa hetken aikaa ja sekoita sitten vasta tasaiseksi.

Kaada valmis suklaaganache jähmettyneen fudgen päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.

Rouhi suolapöhkinöitä hieman pienemmiksi ja ripottele heti suklaan päälle. Anna jähmettyä rauhassa jääkaapissa 1-2 tuntia. 

Irrota jähmettynyt fudgelevy vuoasta ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä valmiita paloja tiiviissä rasiassa jääkaapissa. 


Niin hyvää!! 🤎


Herkkupalat syntyvät todella helposti ja vieläpä suht nopeastikin pääsee upottamaan hampaansa näihin ihanuuksiin. 

 
Lurps, näihin tuli ihan himo. 😁


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille