17. joulukuuta 2023

ROCKY ROAD-KAKKU


Tämä jouluinen rocky road-kakku oli aikamoinen makeapläjäys mutta samalla kuitenkin niin hyvää. Jouluista twistiä kakkuun tuli piparkakkupohjasta ja kuorrutteeseen tulevasta piparkakkurahkasta. Nam! 🙂

Rocky road-leivonnaiset ovat mielestäni siitä niin kivoja, kun täytteeksi voi laittaa oikeastaan ihan mistä itse vain tykkää. Ei ole niin tarkkaa, että pitäisi olla just reseptissä mainitut raaka-aineet. Tämän kakun täytteeksi valikoituivat valmis kinuskikreemi, minivaahtokarkkeja, suolapähkinöitä, kuivattuja karpaloita ja Nutella-purkin jämät. Biscoff-levite olisi varmasti sopinut tähän myös todella hyvin mutta sitä mulla ei tähän hätään ollut kaapissa. 

Kuorruutteksi tulevan kermarahkaseoksen halusin pitää maltillisen makeana koska täytteet itsessään olivat jo niin makeita yhdessä nautittuna. Kuorrute tasapainottikin mukavasti muuten melko makeahkoa makumaailmaa. 

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja: 
170 g piparkakkuja
70 g voita

Täytteet:
200 g valmista kinuskikreemiä (Valio)
ripaus suolaa
noin 2 kourallista minivaahtokarkkeja
noin 2 kourallista suolapähkinöitä
noin 1 kourallinen kuivattuja karpaloita
150 g Nutellaa

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
200 g piparkakkurahkaa (Arla)
tomusokeria/vaniljasokeria
vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
vaahtokarkkeja
suolapähkinöitä
suklaarouhetta
piparkakkuja

Ota esille vuoka, ja vuoraa pohja sekä sisäreuna leivinpaperilla. Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja myös reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita kinuskin joukkoon suola. Levitä kaikki kinuski pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle vaahtokarkit, suolapähkinät ja kuivatut karpalot. Halutessasi voit pilkkoa/rouhia aineksia pienemmiksi paloiksi ja laittaa ne sitten vasta kinuskin päälle.

Notkista Nutellaa varovasti mikrossa ja levitä se sitten tasaisesti täytteiden päälle. Anna jähmettyä kylmässä. 

Vaahdota kuorrutteen kerma ja sekoita joukkoon rahka. Mausta oman maun mukaan tomusokerilla/vaniljasokerilla ja vaniljakreemijauheella. Levitä valmis kuorrute rennosti täytteiden päälle esim. lusikan tai nuolijan avulla. Voit myös halutessasi pursottaa kuorrutteen kakun päälle. Koristele kakku lopuksi haluamallasi tavalla. 🙂


Tästä tuli kyllä aikasta kiva kakku! Harmi kun en vain maista kunnolla niin en voi ihan kunnolla arvostella makuja mutta pienet makuvivahteet kertoivat kyllä, että kakku oli hyvää. 😁


Kakku on helppo ja suht nopea leipoa, joten tämän pystyy valmistamaan lyhyelläkin aikataululla herkkupöytään. 🤎


Nam nam! ❤️


Apua, ensi viikolla on jo joulu!! 😁



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille