9. joulukuuta 2023

JOULUINEN UUNIJUUSTOKAKKU


Nyt oli hyvä syy leipasta tämä jouluinen uunijuustokakku kun ystävän syntymäpäivä oli ihan nurkan takana ja kävin hänen luonaan kahvittelemassa. Vein kakun hänelle yllätyksenä! 🙂

Tämä oli kyllä aikasta hyvää vaikka itse sanonkin. Kakussa on Biscoff-keksipohja, piparkakun ja glögin makuinen täyte sekä kermapursotukset koristeena kakun päällä. Nam, herkkua oli ja paistokin onnistui hyvin. Kakku oli ihanan pehmeää ja suussa sulavaa. 

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
180 g Biscoff-keksejä
80 g voita
ripaus suolaa

Täyte:
400 g piparkakkutuorejuustoa (Valio)
200 g vaniljarahkaa (Valio)
noin 1,5 dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria
2 rkl valmista glögiä
0,5 dl maissitärkkelystä
2 kananmunaa

Koristelu:
noin 1,5-2 dl vispikermaa
tomusokeria
vaniljakreemijauhetta
piparimurua/granolaa/suklaarouhetta yms.

Valmistele vuoka. Pingota pohjalle leivinpaperi ja sprayaa sisäreuna vuokaspraylla. Ota kaksi isoa palaa foliota ja laita ne ristiin toistensa päälle. Nosta vuoka niiden päälle ja ala kääriä folion reunoja vuoan reunoja vasten ylöspäin vuoan ympäri asti. Näin estää rasvan valumista paistin aikana uunin pohjalle. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Muistakaa keksit hienoksi, sulata voi ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja ihan vähän myös reunoille. Esipaista pohjaa noin 8-10 minuuttia. 

Valmista täyte. Laita kulhoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita esim. isolla lusikalla tai pallovispilällä massa sekaisin. Lisää joukkoon glögi ja sekoita. Sitten mittaa massaan maissitärkkelys ja sekoita nopeasti sekaisin. Lopuksi lisää munat yksitellen kevyesti sekoittaen. Vältä turhaa vatkaamista, vain sen verran että massa on tasaista. 

Kaada valmis massa esipaistetun pohjan päälle ja kopauttele vuokaa muutaman kerran pöytää vasten niin massa asettuu tasaisesti vuokaan ja ilmakuplat lähtevät pois. Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Kakku on silloin valmis kun se on keskeltä vielä vähän hyllyvää. Vähennä tai lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Sammuta uuni ja jätä kakku uuniin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi. Anna jäähtyä pöydällä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten peitettynä jääkaapissa yön ylitse. 

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja mausta tomusokeria ja vaniljakreemijauheella. Pursota haluamallasi tyllalla kerma kakun päälle. Viimeistele koristelemalla esim.  piparimurulla, suklaapaloilla ja granolalla. 


Oli herkkua! 🤎


Kakku oli kyllä ihanan pehmeää ja maistui niin hyvältä kahvin kanssa. 🙂


Näitä uunissa paistettavia juustokakkuja on aina niin kiva tehdä. Helppoja ja ennen kaikkea todella herkullisia. ❤️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille