23. marraskuuta 2023

PIPARKAKKUPOMMIT


Törmäsin tässä jokin päivä sitten Instagramissa tällaisiin ihaniin jouluisiin piparkakkupommeihin ja ajattelin heti, että näitä on pakko kokeilla. Reseptin keksijänä on ihana Iiris Kivioja, jonka löydät Instasta nimimerkillä lemonsleipoo. Hänen alkuperäinen resepti näille herkkupalloille löytyy Instagramin julkaisusta. 🙂

En malttanut kuitenkaan olla tuunaamatta ohjetta... Jostain syystä tykkään aina vähän muokata ohjetta jollain tapaa omanlaiseksi vaikka alkuperäinen kuinka hyvä olisikin. Puoleen saatiin palloista laitoin sisälle Nutellaa ja toiseen puoleen Foodinin sokeroimatonta valkosuklaalevitettä. Kaapissa kun sattui olemaan aukaistu purkki tätäkin herkkua niin halusin kokeilla kuinka se toimii pallojen täytteenä. Nämä valkosuklaatäytteiset pallot myös kuorrutin valkosuklaalla, jotta ne erottaisi paremmin toisistaan. Molemmista pallukoista tuli älyttömän hyviä ja ihanan jouluisia! 

Reseptillä tulee 13 kpl a 20 g palloa

Massa:
175 g piparkakkuja
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Täytteet:
Nutellaa
Valkosuklaalevitettä (Foodin, sokeroimaton)

Kuorrute + koristelu:
100 g maitosuklaata + öljyä
100 g valkosuklaata + öljyä
piparkakkumurua

Murskaa keksit hienoksi muruksi joko blenderissä tai paksussa pakastepussissa kaulimen avulla. Sekoita keksimuru tuorejuuston kanssa hyvin sekaisin. Ota massasta 20 gramman kasoja ja pyörittele ne palloiksi. Paina jokaisen pallon keskelle syvä kuoppa täytettä varten. 

Laita täytteet omiin, leivinpaperista tehtyihin pursotuspusseihin. Pursota puoleen saatiin Nutellaa ja toiseen puoleen valkosuklaalevitettä täytteiksi. Painele varovasti pallojen kolot kiinni ja pyöreitä käsissä palloiksi.  Anna pallojen jähmettyä rauhassa jääkaapissa tai jos olet kovin hätäinen, niin voit pakastaa palloja hetken aikaa, jolloin ne on nopeammin kuorrutettavissa. 

Sulata ensin valkosuklaa varovasti mikrossa. Lisää vähän öljyä joukkoon, jotta kuorruttaminen on helpompaa. Sekoita öljy hyvin suklaan joukkoon. Pyöritä valkosuklaatäytteiset pallot yksitellen valkosuklaassa ja nosta lautaselle jähmettymään. Ylijääneen suklaan voit spritsata pallojen päälle. Viimeistele piparkakkumurulla. 

Tee samoin Nutella-täytteisten pallojen kanssa ja kuorruta ne maitosuklaalla. Huom! Jos sinulla jäi edellisessä vaiheessa valkosuklaata yli, voi hyödyntää sen nyt. Lisää vain valkosuklaan joukkoon maitosuklaapalat, sulata mikrossa ja sekoita. Muista myös lisätä tähän seokseen vähän öljyä. 

Säilytä valmiita palloja jääkaapissa. 


Kaikki tällaiset pallerot ym. tryffelit ovat oikein lähellä herkkusydäntäni. Nämä olivat oikein makoisia ja herkullisia! 🤎🤍


En kyllä osannut syödessä päättää, kummat olivat parempi, maito- vaiko valkosuklaiset pommit. Molemmat olivat hyviä! 


Nam nam nam... 🤎


Molemmissa paikoissa olisi saanut olla täytettä enemmänkin omaan makuun. Laitoin sitä aika maltillisesti kun en tiennyt kuinka hyvin saisin sen pysymään pallojen sisällä. Ensi kerralla osaan sitten paremmin säännöstellä täytteitä. 😁


Pallot olivat sen verran tuhteja, että kaikkia ei pystynyt kerralla syömään ja muutaman sain jemmattua pakkaseen myöhempiä herkkuhetkiä varten. 🙂


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille