10. marraskuuta 2023

BISCOFF-JUUSTOKAKKU


Tämä ihanan pieni ja herkullinen juustokakku syntyi todella helposti ja pienellä vaivalla viime viikonlopun herkkuhetkiin. Kakussa yhdistyvät kivasti oma lempparini Biscoff-levite, Callebautin gold Carmel suklaa ja raikkaat vadelmat. Ai että, miten hyvää tämä olikaan, nam! ❤️ 

Kakku on myös siitä kiva, että se ei sisällä ollenkaan liivatetta. Täytteeseen tuleva suklaa riittää jähmettämään täytteen riittävästi eikä liivatetta tarvita. Täyte oli niin pehmeää että se aivan suli suussa mutta pysyi silti hyvin kasassa. Meinasin eka laittaa myös tuota Biscoff-levitettä täytteeseen mutta päädyin lopulta käyttämään vain suklaata. Suklaasta tuli hentoinen kinuskin makuvivahde täytteeseen ja se oli just hyvä makupari Biscoff-keksipohjalle ja -kuorrutteelle. 🤎

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
100 g Biscoff-keksejä
40 g voita

Täyte:
100 g Callebautin Gold Caramel-suklaata
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g ranskankermaa 
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
+ kokonaisia vadelmia (pakaste tai tuore)

Kuorrute ja koristelu:
80 g Biscoff-levitettä 
keksimurua/paloja
suklaata/muita karkkeja
vadelmia

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita vuoan sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperi.

Murskaa pohjaan tulevat keksit hienoksi muruksi joko blenderillä tai vahvan pakastepussin sisällä kaulinta apuna käyttäen. Sulata voin ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja halutessasi myös vähän reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen. 

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja sekoita tasaiseksi. Jätä sivuun jäähtymään. 

Vaahdota kerma valmiiksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto, ranskankerma ja sokerit. Lisää sitten sula suklaa massan joukkoon koko ajan sekoittaen sähkövatkaimen alhaisimmalla teholla - sekoita hyvin sekaisin ja vedä kerran massan reunat alas sekoituksen aikana. Lopuksi kääntele mukaan vaahdotettu kerma. 

Levitä noin puolet täytemassasta keksipohjan päälle ja ripottele päälle vadelmia. Voit kevyesti painella niitä täytteeseen. Levitä päälle loput täytteestä ja tasoite pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa useamman tunnin ajan tai mielellään yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta aseta se tarjoilulautaselle. Lämmitä Biscoff-levitettä pienissä erissä mikrossa juoksevaksi tahnaksi. Itsellä tähän meni ihan vain muutamia sekunteja mikrossa. Tarkista vielä ettei levite tunnu sormella koskettaessa kovin kuumalta, jos tuntuu, anna jäähtyä hetken aikaa. Levitä sitten tahna kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ei haittaa vaikka se lähtisi valumaan reunoja pitkin alaspäin. 

Koristele kakku lopuksi haluamallasi tavalla käyttäen esim. keksejä, suklaita ja vadelmia. Anna valmiin kakun olla sen verran jääkaapissa jotta kuorrute jähmettyy ja sitten voit iskeä hampaasi kakkuun. 🙂


Nam nam, tämä oli kyllä niin hyvää kakkua! 🤎


Biscoff kaikissa muodoissa on herkkua. Tuo levite on kyllä niin kätevä kakun kuorrutteena ja sillä saa tehtyä myös kauniit valumat kakun reunoille. 


Nam! Onneksi kakkua on vielä vähän pakkasessa jäljellä. 🙂


2 kommenttia:

  1. Moi olisiko ehdottaa suklaalle vaihdokkia kun tuota ei ehdi isänpäiväksi hankkimaan.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Käyttäisin sitten ihan tavallista valkosuklaata tilalla. 👍🏻 Varmasti tulee myös hyvää sillä. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille