11. lokakuuta 2023

SNICKERSPALAT


Maapähkinävoi, kinuski ja suklaa yhdessä on yksi ihan omista lemppareistani. Olen myös aina pitänyt Snickers-patukasta, joten eipä ihme, että tämä makuyhdistelmä hivelee makuhermojani. 🙂

Nyt pääsin hyvillä mielin testaamaan tällaista uutta Snickers-herkkua kun piti keksiä jotain hyvää viemistä tuliaiseksi siskolle ja hänen miehelleen. Sisko ei niinkään välitä pähkinäisistä herkuista mutta hänen miehensä kyllä pitää ja nyt olikin tarkoitus leipoa enemmän hänen makumieltymyksensä mukaisesti. 

Näissä herkkupaloissa on kaurahiutaleista, maapähkinävoista ja vaahterasiirapista valmistettu pohja, jota ei tarvitse ollenkaan paistaa. Pohja oli mielestäni tosi hyvä ja helppo tehdä! Pohjan reseptin nappasin Edd Kimberin kirjasta "One Tin Bakes Easy". Suolapähkinät kuuluvat myös tietty tähän leivonnaiseen ja ehdottomasti suolakinuski, jonka olen valmistanut Liisa Westerberg on ohjeen mukaisesti. Koko komeuden kruunaa vielä makoisa maitosuklaataganache sekä kaurakeksimuru. 

Makeaahan tämä oli kuin mikä mutta silti aivan käsittämättömän herkullista. Onneksi leivonnainen ei jäänyt omaan jääkaappiin, sillä olisin aivan varmasti syönyt kaikki palat yksin. 😁 Oli myös kiva kokeilla jotain uutta ja uskon, että tuo pohjan resepti jää kyllä itselle käyttöön. 

Palat on leivottu noin 20x20 cm vuoalla ja leikattu 16 pieneen palaan. 

Pohja:
175 g kaurahiutaleita
ripaus suolaa
110 g maapähkinävoita
90 ml vaahterasiirappia
1 tl vaniljajauhetta

Pohjan päälle:
50 g suolapähkinöitä

Suolakinuski:
50 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl kermaa (kuohu tai vispi)
2 dl tomusokeria
0,5 tl suolaa tai oman maun mukaan

Maitosuklaataganache:
120 g maitosuklaata
60 g kuohukermaa
pieni voinokare

Koristelu:
kaurakeksimurua

Ota vuoka esille ja leivinpaperoi se valmiiksi.
Punnitse kaurahiutaleet ja ota niistä erilliseen astiaan 40 g hiutaleita. Laita loput kaurahiutaleet blenderiin ja jauha ne hienoksi jauhoksi. Yhdistä sitten isossa kulhossa jauhetut- ja kokonaiset hiutaleet suolan kanssa. 

Mittaa pieneen paistinpannun tai kattilaan vaahterasiirappi, maapähkinävoi ja vaniljajauhe. Lämmitä seosta keskilämmöllä kunnes se on tasaista ja notkeaa. Kaada seos sitten hiutaleseoksen joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Painele valmis pohja vuoan pohjalle tiiviisti ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Rouhi suolapähkinät puukolla ja ripottele pohjan päälle. Voit kevyesti painella pähkinöitä pohjaan ja anna pohjan levätä jääkaapissa jonkin aikaa. 

Valmista kinuskin. Mittaa kattilaan voi, Fariinisokeri ja kerma. Lämmitä seosta liedellä kunnes voi ja sokeri ovat liuenneet tasaiseksi seokseksi. Seosta ei tarvitse keittää, riittää että aineet ovat sulautuneet yhteen. Ota kattila liedellä ja sihtaa joukkoon tomusokeria parissa erässä hyvin sekoittaen. Mausta kinuski lopuksi suolalla oman maun mukaisesti. Aloita pienellä suolamäärällä ja lisää jos tarvetta. Anna kinuskin hetken aikaa jäähtyä ja kaada se sitten vuokaan tasaisesti niin, että suolapähkinät peittyvät. Lait jääkaappiin jähmettymään noin 1-2 tunniksi tai niin kauan kuin tarve vaatii. 

Kun kinuski on kunnolla jähmettynyt, valmista ganachekuorrute. Pilko maitosuklaa pieniksi paloiksi. Mittaa kerma kattilaan ja lämmitä juuri ja juuri kiehumispisteeseen saakka. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle ja anna seistä muutama minuutti. Sekoittele sitten niin kauan että suklaa on sulanut kokonaisuudessaan kerman joukkoon ja seos on tasaista. Voit halutessasi vielä lisätä pienen voinokareen tuomaan kiiltoa. Sekoittele varovasti ganachea kunnes voi on sulanut joukkoon. Jos kuorrute tuntuu kovin kuumalta, anna sen jäähtyä hetki ja kaada se sitten jähmettyneen kinuskin päälle ja levitä nopeasti tasaisesti joka paikkaan. 

Koristelussa voit käyttää omaa mielikuvistasi mutta itse menin nyt sieltä missä aita on matalin. Murskaa kaurakeksi hienoksi muruksi ja ripottele murua ganachen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa useampi tunti tai mielellään jopa yön yli. 

Nosta jähmettynyt leivonnainen vuoasta pohjalla olevan leivinpaperin avulla. Siisti reunat leikkaamalla pienet kanttipalat pois jokaisesta reunasta. Leikkaa levy sitten 4x4 osaan eli yhteensä 16 pieneen palaan. Säilytä paloja jääkaapissa. 


Siis nam! 
Nämä olivat kyllä NIIN herkullisia! 🤎


Maapähkinävoin suurena ystävänä nämä upposivat muhun kuin kuuma veitsi voihin. 😁


Pakko varmaan leipoa näitä vielä itsellekin, oli sen verran hyvää.😋



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille