4. lokakuuta 2023

KORVAPUUSTIJUUSTOKAKKU


Millään en jaksanut alkaa leipoa perinteisiä korvapuusteja päivän kunniaksi vaikka ne niin hyviä ovatkin. Sen sijaan leivoin tämän herkullisen uunissapaistettavan juustokakun korvapuustin makuisena. Voin sanoa, että ei ollut huono vaihtoehto tämä! Otin tosiaan jo varaslähdön korvapuustipäivään ja leivoin tämän kakun viikonloppuna. 😁
Kakusta tuli todella herkullinen ja paisto onnistu aivan täydellisesti, sillä kakku oikein suli suuhun sitä syödessä. Nam! 🤎 Pohjana toimii tällä kertaa Biscoff-keksit ja täytteenä on sekä vaniljaista että kanelin ja kardemumman makuista juustokakkumassaa. Halusin vielä tehdä kakulle kuorrutteen vaikka se ei kyllä sitä välttämättä edes olisi tarvinnut mutta mielestäni kuorrute viimeisteli kakun ulkonäöllisesti tosi kivaksi. Rahkainen kuorrute kevensi mukavasti juustokakun olemusta mutta ei tosiaan ole välttämätön jos sitä ei jaksa valmistaa. 😁

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
180 g Biscoff-keksiä
75 g voita 

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
0,5 dl maissitärkkelystä
2 kananmunaa

2-3 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
3 tl fariinisokeria
200 g vaniljarahkaa
1-2 tl kanelia (Ceylon)
ripaus kardemummaa

Koristelu:
raesokeria

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja sprayaa vuokaspraylla/voitele sisäreuna. Aseta vuoka kahden ison foliosuikaleennpäälle ja nosta folion reunat vuoan reunoja vasten. Täten saadaan estettyä rasvan valaminen uuniin paiston aikana. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Murskaa pohjan keksit hienoksi muruksi esim. paksussa pussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja ihan vähän myös reunoille. Esipaista pohjaa noin 8 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoitukseen ei tarvita sähkövatkainta, esim. nuolija tai iso lusikka riittää hyvin sekoitukseen. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon sokerit ja maito - sekoita tasaiseksi. Mittaa massaan maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lopuksi sekoita varovasti joukkoon munat yksitellen. 

Ota massasta noin puolet erilliseen kippoon. Sekoita toiseen kipoista kaneli ja kardemumma. Kaada vuokaan ensin vaalea massa ja sitten maustettu massa. Marmoroi massoja veitsen avulla, jotta täytteet sekoittuisivat vähän keskenään. Voit myös vaihtoehtoisesti kaataa massoja vuorotellen vuokaan kunnes molemmat massakipot ovat tyhjiä. 

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 35 minuuttia ja anna olla vielä jälkilämmössä noin 24-30 minuuttia. Älä paista kakkua liian kauan jotta se pysyy ihanan mehevänä. Kakku saa vielä vähän hytistä/jytkyä kun otat sen uunista. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin yön ylitse.

Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Vaahdota kuorrutteen kerma fariinisokerin kanssa ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Ota kuorrutteesta noin puolet toiseen kulhoon ja mausta tämä kanelilla ja kardemummalla oman maun mukaisesti. Ota tyllalla varustettu pursotuspussi ja laita kuorrutteita vuorotellen pussiin. Pursota kauniin ruusukkeet kakun päälle ja viimeistele koristelemalla raesokerilla. Nam! 


Voi pojat kun tämä oli sitten HYVÄÄ! 🤎


Ei siitä mihinkään pääse, että korvapuusti ja kaikki sen makuiset leivonnaiset ovat ihan parhaita! 🤎


Itellä tuppas juustomassakerrokset jäämään aika lailla tolleen tasaisiksi kerroksiksi. Olisi ollut kivempi jos ne olisivat sekoittuneet enemmän keskenään. Mauillisestihan sillä ei ollut mitään merkitystä mutta palakuvasta olis ehkä tullut vain kivemman näköinen. 🙂

Hyvää korvapuustipäivää kaikille ja nauttikaa paljon puusteja tänään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille