26. syyskuuta 2023

PUNAHERUKKA-KINUSKILEIVOKSET


Taas jatkuu leivoskokeilut uudella leivospellillä. Tällä kertaa mauksi valikoitui pitkän harkinnan jälkeen punaherukka ja kinuski. Toisena vaihtoehtona olisi ollut mustikka ja sitruuna mutta nyt tuo punaherukan ja kinuskin liitto houkutteli enemmän. Ja hyvän valinnan teinkin, sillä näistä tuli aikasta herkullisia! 
Leivospohjana käytin tällä kertaa ihan perus muffinssireseptiä, jota olen käyttänyt usein muffinsseja tehdessäni ja hyvin massa taipui tähänkin muotoon. Jos et siis omista tällaista leivospeltiä, niin voit aivan hyvin tehdä perinteisiä muffinsseja ja kuorruttaa/koristella ne. 😊

Kirpeät punaherukat ovat ihan mun lemppareita ja ne yhdistettynä makea kinuskin kanssa... Aah että! Niin toimivat makupari ja näitä leivoksia herkutteli helposti kerralla pari kappaletta. Nam! 

Leivokset on leivottu Mini loaf-leivospellillä. 
Reseptillä tulee 8 pientä leivosta mitoilla 9,5x 6,3x 3,6 cm.

Massa:
100 g voita sulatettuna
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
noin 2 dl punaherukoita (tuore tai pakaste)

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g kinuskikreemiä (Valio)

Koristelu:
noin 50 kinuskikreemiä (Valio)
mantelirouhetta

Ota esille pelti ja voitele kolot tai sprayaa vuokaspraylla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata massan tuleva voi ja jätä sivuun jäähtymää hetkeksi. 

Yhdistä sillä välin keskenään jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Kun voi on jäähtynyt, sekoita sen joukkoon jogurtti ja munat. Yhdistä sitten kuivat aineet tämän nestemäisen seoksen kanssa tasaiseksi massaksi. Lopuksi nostele massan joukkoon punaherukat. 

Jaa massa tasaisesti pellin koloihin. Paista leivoksia uunin keksitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna leivosten jäähtyä muutama minuuttia pellillä ja kippaa sitten ritilän päälle jäähtymään.

Valmista kuorrute. Vaahdota kerma valmiiksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon valmis kinuskikreemi. Lopuksi sekoita mukaan vaahdotettu kerma. Siirrä kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota kauniin ruusukkeet jäähtyneiden leivosten päälle. Koristele ylijääneellä kinuskikreemillä ja esimerkiksi mantelirouheella, keksimuruilla, suolapähkinöillä tai vaikkapa fudgepaloilla. Tuoreet punaherukat sopisivat myös oikein hyvin koristeiksi. 


Täydellinen makupari! ❤️ 
Kirpeä punaherukka sopii loistavasti yhteen makean kinuskin kanssa. 


En osannut oikein päättää miten olisin koristellut leivokset kinuskilla niin osaan tein raidat ja osaan pursotin kinuskia pieniksi palloiksi. Raidat oli ehkä syödessä kivemmat kun sai enemmän kinuskia syötävän palaan.🙂


Näitä herkkuja tulee varmasti leivottua vielä toistekin. Nam! ❤️


2 kommenttia:

  1. Näitä voisi kokeilla myös puolukalla, koska se on myös kirpeä marja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, varmasti tulee myös hyviä puolukallakin. 😋

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille