7. syyskuuta 2023

OMENAJUUSTOKAKKU UUNISSA


Kaikessa yksinkertaisuudessaan, tämä kakku oli taivaallisen hyvää! Kyllä se vain niin on, että näin syksyn tullessa on aina pakko leipoa jostain omenoista ja tällä kertaa halusin tehdä uunissa paistettavan juustokakun. Onneksi tein, sillä tämä oli NIIN herkullista! Kanelin, kardemumman ja vaniljan liitto ei pettänyt tälläkään kertaa ja tällä kakulla jos millä saa suun makiaksi. Nam! 😋

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
180 g kaurakeksejä
0,5 tl kanelia
1/4 tl kardemummaa
1 rkl fariinisokeria
80 g voita 

Karamellisoidut omenat:
2 omenaa (n. 200 g)
1 tl kanelia
1 rkl fariinisokeria
nokare voita

Kauramuru:
60 g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1-2 tl kanelia

Juustokakkutäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1-1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl maissitärkkelystä
2 munaa

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita ristikkäin kaksi palaa foliota ja nosta vuoka niiden keskelle. Kääri folion reunat ylös vuoan reunoja vasten, jotta paiston aikana valuva rasva ei pääse valumaan uuniin. Voitele/sprayaa vuokaspraylla vielä vuoan sisäreuna hyvin. Lämmitä uuni 160 asteeseen. 

Murskaa pohjan keksit hienoksi muruksi esim. pussissa kaulimen avulla. Sekoita keksimurun joukkoon sokeri ja mausteet. Sulata voi ja sekoita sekin keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja ihan vähän myös reunoille. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. 

Karamellisoi omenat. Kuori omenat ja pilko pieniksi kuutioiksi. Paista omenoita pannulla voin, sokerin ja kanelin kanssa kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Jätä sivuun odottamaan.

Valmista kakun päälle tuleva kauramuruseos. Mittaa kaikki muruseoksen aineet kulhoon ja nypi sormin sekaisin. Jätä sivuun odottamaan.

Valmista seuraavaksi juustokakkumassa. Laita tuorejuusto kulhoon ja notkista sitä hieman. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit. Huom! Riittää, että sekoitat kaikki vaiheet esim. isolla lusikalla, nuolijalla tms. Lisää joukkoon sitruunamehu ja sekoita. Seuraavaksi sekoita nopeasti massan joukkoon maissitärkkelys ja lopuksi munat yksitellen varovasti sekoittaen. 

Laita kakkumassaa ehkä noin 1/3 esipaistetun pohjan päälle tasaisesti. Levitä sen päälle karamellisoidut omenat ja sitten loppu täytemassa omenoiden päälle. 

Murusta kauraseosta kauttaaltaan kakun pinnalle mahdollisimman tasaisesti.

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä vielä hieman hyllyvää. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä jälkilämmössä noin 25-30 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin yön ylitse. 

Irrota valmis kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Kakun kaveriksi tarjoiluun sopii hyvin esimerkiksi vaniljakastike. Sitten vain herkuttelemaan! 


Nam nam! Tämä oli NIIN herkullista! 😋


Paistokin onnistui tosi hyvin ja kakku oli ihanan pehmeää ja suussa sulavaa. 


Palakuvaa en kerennyt edes ottamaan kakusta kun oli niin kiire maistaa sitä. Leikkauspinta oli kyllä tosi kivan näköinen kun omenapalat tulivat kivasti esiin siinä. 🙂


Voin olla varma, että tätä kakkua leivon takuuvarmasti vielä uudestaan, oli sen verran hyvää! 😋


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille