31. elokuuta 2023

KORVAPUUSTIKEKSIT


Nam, näistä kekseistä tuli aikasta hyviä! Kokeilin tuunata inkivääri-kardemummakeksien reseptiä vähän uuteen uskoon ja yritin saada aikaan korvapuustimaista makumaailmaa. Siinä onnistuinkin mielestäni melko hyvin! 😋

Lämpöisenä maistettuani keksejä, olin hieman pettynyt niiden pliisuun makuun. Onneksi keksien maku voimistui jäähtymään jälkeen ja paistosta seuraavana päivänä maku oli todella hyvä. Kyllä keksit maistuivat aivan korvapuusteilta kuten oli tarkoituskin. 

Laitettuani keksitangot uuniin kävi mielessä, että tangot olisi voinut kierittää raesokerissa ennen paistoa. Siitä olisi tullut vielä enemmän pullamaista fiilistä kekseihin. Tämä täytyy ehdottomasti muistaa ensi kerralla testata kun leivon näitä uudestaan. 🙂

Reseptillä tulee noin 20-22 kpl keksejä.

Massa:
100 g pehmeää voita
45 g hienoa sokeria
45 g fariinisokeria
40 g vaaleaa siirappia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
135 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi uunipelti valmiiksi. 

Mittaa kulhoon pehmeä voi, sokerit, siirappi ja mausteet. Vaahdota sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. 

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeria ja suola. Lisää seos vaahdotetun massan joukkoon nuolijalla sekoittaen. Muovaa lopuksi massa isoksi palloksi käsillä. Jaa pallo kahtia ja pyöreitä osat pitkiksi tangoiksi pellille. Painele tankoja kevyesti linttaan. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja leikkaa tangot heti puukolla vinottain kekseiksi. Anna valmiiden keksien jäähtyä rauhassa pellin päällä. 


Nam, tuli melkoisen herkullisia keksejä! 🤎


Tämän tyyliset ja malliset keksit on ollut ihan mun lemppareista viime aikoina. Helppoja leipoa ja tosi herkullisia! Erilaisia makuvariaatioitakin on helppo ja kiva testata. 🙂


Nam! 🤎


Keksit ovat kerta kaikkisen hyviä kahvin kaverina. Ei voi jättää syömistä vain yhteen keksiin. 😁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille