12. syyskuuta 2023

BANAANI-SUKLAALEIVOKSET



Makoisat banaani-suklaaleivokset syntyivät uudella leivospellillä, jonka ostin tässä kuluneen kesän aikana. Kyseinen pelti on ihan huippu ja sillä saa leivottua tosi kivoja pieniä leivoksia. Kyseessä on siis tarkemmin Mini Loaf-leivospelti, jolla pysyy valmistaa kahdeksan kappaletta leivoksia kerralla ja yhden leivoksen mitat ovat 9,5x 6,3x 3,6 cm. Tilasin tämän pellin Confetista ja tästä vielä suoralinkki tuotteeseen jos haluat tutustua siihen tarkemmin Confetin sivuilla. Tykkään pellistä kyllä paljon ja sillä saa mukavaa vaihtelua perinteisiin pyöreisiin kakkuihin. Mielikuvitus on myös vain rajana, millaisia herkkuja pellillä haluaa leipoa. 😊

Mitä tulee näihin banskuleivoksiin, niin täysin tyytyväinen en nyt ihan ollut näihin leivoksiin, vaikka ne hyviä olivatkin. Käytin reseptinä itselle tutuksi tullutta "luottopohjaa" ja sitä vähän tuunasin muuntelemalla jauhojen määrää ja lisäämällä banaania sekä suklaapaloja massaan. Leivoksista tuli melko tiiviitä ja olisin ehkä kaivannut vähän kevyempää rakennetta niihin. Kuorrutteessa oli myös ehkä vähän liikaa tuorejuustoa kun sen maku puski mielestäni liikaa läpi. En vain tohtinut tehdä pienempää määrää kuorrutetta, kun en tiennyt miten se tulee riittämään kaikkien leivosten päälle pursotettuna. Resepti vaatii siis vielä jatkokehittelyä ollakseen täydellinen mutta ihan kelpo kokeilu tämä oli näin ensiyritykseksi. 😀

Leivokset on leivottu Mini loaf-leivospellillä. 
Reseptillä tulee 8 pientä leivosta.

Massa:
75 g voita sulatettuna
100 g banaania (ilman kuorta)
50 g suklaata (maito tai tumma)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia 
0,5 tl suolaa 
0,5 tl soodaa
150 g ranskankermaa
50 g maustamatonta jogurttia
1 kananmuna

Suklaakuorrute:
145 g maitosuklaata
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
(tomusokeria)

Koristelu:
suolapähkinöitä
suklaakuorrutteisia banaanilastuja

Ota esille leivospelti ja voitele tai sprayaa vuokaspraylla pellin kolot. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Muussa banaani haarukalla tasaiseksi mössöksi. Rouhi suklaa paloiksi puukolla.

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää mukaan voisula, banaanimössö, ranskankerma, jogurtti, kananmuna ja suklaarouhe - sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi.

Jaa valmis massa pellin koloihin lusikan avulla tai voit myös vaihtoehtoisesti pursottaa massan koloihin. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes leivokset ovat kypsiä. Anna leivosten seistä hetki pellillä ja kumoa ne sitten ritilän päälle jäähtymään. Anna jäähtyä täysin ennen kuorruttamista. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma valmiiksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita sitten joukkoon hyvin sulatettu suklaa. Lopuksi lisää mukaan kermavaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi massaksi. Halutessasi voit vielä makeuttaa kuorrutetta lisäämällä joukkoon tomusokeria noin 1-2 ruokalusikkaa.

Pursota kuorrute leivosten päälle. Kuorrutetta on reilusti, joten voit huoletta pursottaa kunnon kerrokset sitä leivosten päälle. Koristele lopuksi leivokset suolapähkinöillä ja banaanilastuilla. 


Banaani + suklaa = Ihana kombinaatio! 🤎


Suklaapalat taikinan joukossa toi kivasti pientä purutuntumaa leivoksiin. 


Vähän jäi tosiaan harmittamaan leivosten melko tiivis rakenne. Vähempi jauhoja massaan niin sitten olisi voinut olla parempi. Täytyy muistaa ensi kerralla. 


Leivosten pakastaminen onnistuu myös loistavasti. Pakkaa vain ilmatiiviiseen rasiaan leivokset ja sulata sitten hitaasti jääkaapissa kun haluat kahvin kanssa nauttia jotain pientä ja makeaa. 

Päässä raksuttaa jo seuraava idea, mitä haluan ehdottomasti kokeilla leipoa tällä leivospellillä. 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille