8. elokuuta 2023

SUKLAA-BANOFFEEKAKKU


No nyt tuli leivottu kyllä semmoista herkkua, että oksat pois. Tää oli NIIN hyvää!! Koko kakku tuli syötyä parissa päivässä vaikka se suhteellisen makeaa olikin mutta syömistä ei vain voinut lopettaa ja äkkiä se kakku olikin sitten jo loppu. 😁

Kyseessä on siis suklainen banoffeekakku reilulla määrällä kinuskia ja baanilla tietty. Banoffee on aina ollut yksi lempiherkuistani vaikka sitä tuleekin tehtyä melko harvoin. Nyt kuitenkin twin tätä herkkua hieman erilaisella twistillä perinteiseen leivonnaiseen verrattuna. Halusin kokeilla, miten Valion kinuskikreemi toimii itselle jo aivan luottoreseptitiksi muovautuneessa kakku/leivospohjassa. Hyvinhän se toimi ja pohjasta tuli aivan super hyvää! Sitä olisi voinut syödä ihan vain pelkkää pohjaakin kun se oli niin herkullista. 🙂 Kinuskisen pohjan kaveriksi tuli vielä reilusti suolakinuskia, banaania sekä suolapähkinöitä ja koko komeuden kruunaa maitosuklaakuorrute. Ai että, tämä oli vain niin kerta kaikkiaan hyvää! Makeaa tämä kyllä oli mutta todella koukuttavaa. 😁

Kakku on leivottu noin 25x25 cm vuoalla.

Pohja:
75 g sulatettua voita 
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
200 g kinuskikreemiä (Valio)
1 muna

Täyte:
1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 tl suolaa
1 keskikokoinen banaani
reilu kourallinen suolapähkinöitä

Kuorrute:
125 g maitosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa

Koristelu:
suolapähkinöitä
kakkupohjan palat 
suklaata
kinuskia

Valmista kakkupohja. Ota vuoka ja leivinpaperi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sulata voi esim. mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään hetkeksi. Mittaa kulhoon kaikki pohjan aineet ja sekoita esimerkiksi nuolijalla sekaisin tasaiseksi massaksi. Massaa ei tarvi sen kummemmin vatkata, riittää että aineet sekoittuvat keskenään. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Lisää tai vähennä paistoaika tarvittaessa. Anna pohjan jäähtyä. 

Kun pohja on jäähtynyt voit halutessasi siistiä reunat leikkaamalla kantit pois. Tämä vaihe ei ole pakollinen. Aseta pohja suoraan tarjoiluvadille. Poraa omenaporalla reikiä pohjaan ja säästä poratut pohjapalat koristeluun. Huom! Älä poraa reikiä ihan läpi asti. 

Siirrä karamellisoitua kondensoitumaito erilliseen kippoon ja se sekoita siihen hyvin suola. Levitä suolakinuskia pohjan päälle reilu kerros ja niin, että reiät peittyvät kinuskilla. Huom! Kinuskia jää jonkin verran yli, ei mene koko purkkia. Viipaloi banaani ja aseta ne kinuskin päälle. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmäksi muruksi puukolla ja ripottele banaanien/kinuskin päälle. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä hieman. Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa ja sekoita siihen sitten sulatettu suklaa hyvin sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Levitä valmis kuorrute pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. 

Koristele kakku haluamallasi tavalla käyttäen pohjapaloja, pähkinöitä, suklaata ja ylijäänyttä kinuskia. Itse laitoin kinuskia pieneen spritsauspussiin ja pursottelin kinuskia sinne tänne. Anna kakun olla hetken aikaa jääkaapissa niin kuorrute jähmettyy hiukan. Sitten vain suut makiaksi! 🙂


Oli jo aivan myyty ensimmäisen suupalan jälkeen. Kakku oli kyllä todella herkullista! 😋


Pohja maistui itsessään jo ihanasti kinuskilta kreemin ansiosta ja suolakinuski vielä lisäsi makua entisestään. Banaani maistui välissä ihanalta ja pähkinät toivat kivaa tekstuuria suupaloihin. Makoisa maitosuklaakuorrute oli vielä täydellinen valinta tähän kakkuun. 🙂


Aijai, kunpa vielä olisikin tätä kakkua jäljellä kahvin kanssa herkuteltavaksi. Täytyy vissiin pian leipoa tätä uudestaan. 😁


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille