16. heinäkuuta 2023

MANSIKKA-VALKOSUKLAAMUTAKAKKU


Eilen sain taas viettää synttäreitäni ja eihän ne synttärit olisi mitään ilman kakkua. Ollaan nyt vietetty kesälomaa täällä kotikonnuilla Lappajärvellä ja sain leivontakaveriksi siskontytön, kuka on muuten opiskelemassa tällä hetkellä leipuri-kondiittoriksi. 😁 Leivottiin hänen kanssaan parikin kakkua ja tässä niistä ensimmäinen.

Alkukesästä tuli leivottua Liisa Westerbergin reseptillä todella herkullinen raparperi-valkosuklaamutakakku ja hän teki myöhemmin tästä myös mansikkaisen version. Halusin ehdottomasti kokeilla myös tätä mansikoilla leivottua kakkua ja mikäs olikaan parempi ajankohta kokeilla reseptiä kuin omat synttärit.  Tämä ihanan suussa sulava mansikka-valkosuklaamutakakku on siis leivottu ihanan Liisan ohjeella. Hänen alkuperäinen resepti raparperikakusta löytyy täältä ja mansikkakakun resepti Instagramin puolelta.
  

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Massa:
150 g valkosuklaata 
125 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja 
2 tl vaniljasokeria
1 sitruuna
10-15 mansikkaa paloina


Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan myös leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata suklaa varovasti miksossa pienissä pätkissä sekoittaen hyvin jokaisen lämmityskerran jälkeen. Jätä sivuun odottamaan. 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää munat ja sekoita massa tasaiseksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa, sitten vanilja ja sitruunan raastettua kuori. Purista mukaan myös sitruunan mehu. Lisää seuraavaksi jauhot ja sekoita tasaiseksi. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paloittele tuoreet mansikat ja ripottele ne kakun päälle. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Älä paista liikaa, kakku saa olla keskeltä taikinamainen. Jäähdytä. 

Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja tarjoile halutessasi esim. vaniljajäätelön kanssa. Kakku maistuu kyllä hyvin myös ihan sellaisenaankin. 😁


Aah että... Kakku oli kyllä ihan super hyvää! 🙂


Sitruuna sopii täydellisesti yhteen makean valkosuklaan kanssa ja on toimiva kombo mansikoiden kaverina. Nam! 


Lurps! Tuli syötyä monta palaa kakkua yhden kahvittelunnaikana kun se oli niin herkullista. Kannattaa muistaa olla tarkkana paiston kanssa, jotta kakku pysyy mutakakkumaisena ja ei kypsy liikaa. 🙂


2 kommenttia:

  1. Sopiiko tähän pakastemansikat? 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... En nyt ihan satavarmasti uskalla sanoa, miten pakastemansikat käyttäytyvät kakun päällä. Toki niistä varmasti valuu nestettä paiston aikana, et miten se sitten vaikuttaa lopputulokseen. 🤔 Lähtisin kuitenkin rohkeasti kokeilemaan ja ehkä pyörittelisin mansikat ensin perunajauhoissa jos se vähän sitoisi marjojen nestettä. Jos innostut kokeilemaan niin tule ihmeessä kertomaan sitten kuinka kävi. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille