21. heinäkuuta 2023

BRITAKAKKU


Kyllä perinteinen britakakku osaakin sitten vain olla niin hyvää, nam! Myös tämä mansikkainen britakakku koristi synttärieni kahvipöytää edellisen mutakakun kaverina. Sehän on niin, että mun synttäreillä pitää olla aina mansikkakakkua jossain muodossa. 🙂

Tuoreiden mansikoiden kaverina kakusta löytyy kunnon kerros limellä maustettua tuorejuustokermakuorrutetta. Ai että, kun tämä oli hyvää!  Mulla kävi vain hauska kömmähdys mantelirouheen kanssa. Mun piti laittaa se lopuksi marengin päälle mutta jostain syystä laitoinkin sen pohjan päälle ennen marenkia. Nooh... ei tämä nyt onneks haitannut niin paljoa ja eipä ainakaan rouhe päässyt palamaan kun oli turvassa marengin alla. 😁Oli muuten myös aika kiva laittaa pieniä orvokkeja kakun koristeeksi niin ulkonäöstä tuli ihanan kesäinen. 

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohjamassa:
62,5 g pehmeää voita
0,5 dl sokeria
hieman vajaa 2 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa 
(+ mantelirouhetta)

Marenki:
hieman vajaa 2 valkuaista
0,75 dl sokeria
ripaus vaniljasokeria 

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl turkkilaista jogurttia
1-2 rkl tomusokeria
1 limen kuoriraaste
vähän vajaa 1 limen mehu puristettuna

Koristelu:
tuoreita mansikoita
valkosuklaarouhetta
keksimurua
pieniä orvokkeja 

Ota esille irtopohjavuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Erottele valmiiksi valkuaiset ja keltuaiset, tarvitset molempia pohjan valmistuksessa. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeria - sekoita. Mittaa vielä myös valmiiksi maito desin mittaan.

Vatkaa keskenään pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. 
Sekoita massaan kuivat aineet ja lopuksi maito. Kaada valmis massa vuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle halutessasi mantelirouhetta. Voit myös laittaa rouheen vasta marengin päälle. Jätä vuoka sivuun odottamaan.

Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa sokerit pienissä erissä hyvin sekoittaen. Vatkaa marenki kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Levitä valmis marenki pohjan päälle. 

Paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista kuorrute/täyte. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto, jogurtti, tomusokeri, limen kuoriraaste ja limemehu. Yhdistä lopuksi kermavaahdon kanssa. 

Aseta jäähtynyt pohja tarjoilulautaselle. Levitä koko täyte pohjan päälle rennosti lusikan tai lastan avulla. Koristele mansikoilla, valkosuklaarouheella, keksimurulla ja kukilla. Sitten vain herkuttelemaan! 


Kakku oli ihanan raikas mutta kuitenkin samalla sopivan makoisa. Niin hyvää! ❤️


Tämän herkun syömistä ei voinut jättää vain yhteen palaan. Nam! 🙂


Makeaa mahan täydeltä! ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille