2. tammikuuta 2023

SUKLAA-POPCORNIKAKKU


Meidän uuden vuoden kakku oli tällä kertaa tällainen suklainen, kinuskinen ja poppareita sisältävä herkkupläjäys. Oli muuten aika hyvää vaikka itse sanonkin!

Halusin leivonnassa päästä suhteellisen helpolla ja käyttää myös kaapissa lojuneita suklaakonvehteja ja muitakin valmiina löytyneitä raaka-aineita. Niinpä sitten syntyi tämä herkullinen kakku uuden vuoden kunniaksi. 

Kakkupohja on hyvin kahvikakkumainen mutta todella mehevä ranskankerma ansiosta. Ahaa crisp-suklaapalat toivat myös ihanasti makua ja rapsakkuutta kakkuun. Mitäpä kakku olisi ilman kinuskia, joten laitoin karamellisoitua kondensoituamaitoa kunnon kerroksen valmiin pohjan päälle. Kakun kruunasi vielä kattilassa valmistetut ja kevyesti suolatut popparit. Nam, tämä oli kyllä koukuttavaa herkkua! ❤️

Kakku on leivottu noin 20x20 cm vuoassa.

Pohja:
75 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta 
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl soodaa
200 g ranskankerma
1 muna

noin 80 g Ahaa crisp-konvehteja

Koristelu:
2-3 isoa rkl karamellisoitua kondensoituamaitoa
poppareita
6 kpl Ahaa crisp-konvehtia

Voit aivan aluksi paistaa kakun päälle tulevat popparit valmiiksi pussin ohjeen mukaan. 

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata pohjaan tuleva voi mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa kesu kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna - sekoita tasaiseksi massaksi esim. nuolijalla tai isolla lusikalla (ei tarvi vatkata massaa). 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Pilko suklaakonvehdit pienemmiksi paloiksi ja ripottele massan päälle vuokaan. Voit kevyesti painella suklaapaloja massaan. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä täysin.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja voit halutessaan siistiä reunat leikkaamalla kantit pois. Aseta kakku tarjoilulautaselle. Levitä päälle kerros kinuskia tasaisesti. Laita poppareita reilulla kädellä kinuskin päälle keoksi. Halutessasi voit pilkkoa vielä konvehteja paloiksi ja ripotella niitä poppareiden päälle. Sulata noin 6 kpl konvehteja varovasti mikrossa ja laita sula suklaa leivinpaperista valmistettuun pursotuspussiin. Spritsaa suklaaraidat poppareiden päälle. Valmista tuli!


Nam, hyvää oli kyllä! ❤️
Pohjaa ei kannata paistaa liian kauan jotta se pysyy ihanan mehevänä. 


Suolaiset popparit tasapainottaa kivasti makeaa kinuskia. Tätä pysty syömään monta palaa yhdeltä istumalta, ainakin minä pystyin. 🙂


Hyvin kyllä vuosi vaihtui makeissa tunnelmissa tämän kakun myötä. 🙂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille