19. joulukuuta 2022

JOULUN DAIM-VADELMAJUUSTOKAKKU


Tuossa marraskuun alkupuolella tuli käytyä herkuttelemassa paikallisen kahvilan kakkubuffetissa jos minkälaista herkullista kakkua. Yksi näistä suussasulavista kakuista oli vadelmainen Daim-juustokakku ja se jäi kovasti kummittelemaan mieleeni. Kakusta inspiroituneena tein oman version herkusta ja jouluisen kakusta sai vielä käyttämällä pohjaan pipareita. Tämä oli kyllä aika hyvää kakkua! ❤️ 

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g joulupipareita
50-60 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 kpl isoa Daim-patukkaa
4 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
0,5-1 dl sokeria
2-3 rkl vettä
+ kokonaisia vadelmia (pakaste tai tuore)

Koristelu:
pipareita
Daim-paloja/muruja
vadelmia
marenkia
valkosuklaapaloja yms.

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikale. 

Murskaa piparit hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja anna jähmettyä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Rouhi Daimit suht pieneksi muruksi. Vaahdota kera valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, rahka ja sokeri. Säädä sokerin määrä oman makusi mukaan. Kiehauta vesi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan  sekoittaen massan joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita se hyvin massan joukkoon. Nostele vaahdotettu kerma massaan ja lopuksi lisää mukaan Daim-muru. Levitä noin puolet massasta vuokaan. Painele massaan vadelmia sinne tänne haluamasi määrä. Levitä päälle vielä loppumassa ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli tai vähintään 4-5 tuntia.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Poista mahdollinen reunakalvo/leivinpaperi ja tasoita kakun reunaa esim. palettiveitsellä mikäli siihen jäi isoja koloja. Koristele haluamallasi tavalla. 


Kakku ei ollut omaan makuun yhtään liian makeaa. 
Laitoin täytteeseen vain sen 0,5 dl sokeria niin makeus pysyi hyvin kurissa. 🙂


Daimia tulee todella harvoin ostettua itselle syötäväksi mutta näin kakun muodossa sitä voisi syödä kerralla enemmänkin. Hyvää! ❤️


Vadelmat raikastivat kyllä kivasti kakkua ja sopivat mielestäni tähän todella hyvin. 
Nam nam! ❤️

2 kommenttia:

  1. Moikka! Mitkä muut piparit sopisivat pohjaksi tähän kakkuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Anteeksi myöhäinen vastaus, nyt vasta huomasin viestisi. Pohjassa voi käyttää oikeastaan mitä keksejä vaan kuten esim. kaurakeksejä tai dominoita. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille