18. tammikuuta 2023

KINUSKI-VADELMAKAKKU


Joulun jämäpiparkakuista syntyi tämä herkullinen kakku, joka pitää sisällään kinuskia, vadelmia, suklaarouhetta ja kunnon kerroksen vaniljaista kermavaahtoa. Tämmöiset helpot ja nopeat kakut ovat nykyään mun lemppareita, kun ne valmistuvat niin nopeasti leivontavaiheet ovat yksinkertaisia. Mitä nopeammin pääsee syömään kakkua niin sen parempi! 🙂

Käytin kakun pohjaan tosiaan joulun jäljiltä jääneet piparkakut ja täytteeseen sain käytettyä kaapissa lojuneen vajaan karamellisoidun kondensoidun maidon. Kakusta tuli yllättävän hyvä vaikka en sitä sen kummemmin suunnitellut etukäteen. Piparkakut sopivat kivasti yhteen kinuskin kanssa ja suklaarouhe toi vielä hyvin purutuntumaa kakkuun. Vadelmat raikastivat mielestäni tosi hyvin kakkua ja kinuski nyt sopi aina yhteen vadelmien kanssa. Muuten aika makeaa makumaailmaa tasoitti myös kivasti kakun päälle tullut vaniljarahkalla maustettu kermavaahto. Oikein hyvää! Laitoin kakkua myös pari palaa pakkaseen pahan päivän varalle. 🙂

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
200 g keksejä (pipareita ja kaurakeksejä)
90 g voita

Täyte:
vajaa purkki karamellisoitua kondensoituamaitoa
kokonaisia vadelmia (tuore tai pakaste)
4-5 palaa tummaa suklaata

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa 
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
pipareita tai muita keksejä 
suklaapaloja
vadelmia 
kultaisia nonparelleja yms.

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Voit myös laittaa sisäreunaan leivinpaperisuikaleen. 

Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta myös reunoille noin 5 cm. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.

Levitä kinuski pohjan päälle ja painele kinuskiin kokonaisia vadelmia haluamasi määrä. Rouhi tummaa sukaa pieniksi paloiksi ja ripottele ne vuokaan kinuskin vadelmien sekaan. 

Valmista kuorrute. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Levitä kuorrute täytteen päälle ja tasoita pinta. Koristele kakku lopuksi haluamallasi tavalla. Sitten vain kahvi porisemaan ja kakun kimppuun. 🙂


Lurps, herkullista kakkua! 


Jälkeenpäin mietin, että tuon kinuskin joukkoon olisi voinut sekoittaa vähän suolaa joukkoon. Täytyy muistaa ensi kerralla kun tekee tämän tyyppistä kakkua. 


Kyllä tällä kakulla kelpasi herkutella! 🙂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille