11. joulukuuta 2022

BISCOFF-FUDGE


Fudget kuuluvat mun ehdottomiin lemppareihini ja varsinkin näin joulun aikaan niitä on kiva tehdä ja antaa ystäville ja tutuille lahjaksi. Herkku on todella helppo valmistaa ja variointimahdollisuudet ovat käytännössä loputtomat. 🙂 Tällä kertaa fudge muovautui piparin ja Biscoffin makuiseksi. 

Aivan täysin tyytyväinen en ollut makuun mutta hyvää tämä kuitenkin oli. Biscoff olisi saanut maistua enemmänkin lopullisessa tuotteessa ja piparipaloja olisi myös saanut olla enemmänkin massan joukossa. Valkosuklaan maku oli aika dominoiva ja ehkä sitä olisikin voinut laittaa hiukan vähemmän ja Biscoff-levitettä enemmän.  Mun varmaan täytyy tehdä tätä pian uudestaan ja kokeilla vähän muuntaa noita raaka-aineiden suhteita. Nopeasti nämä herkkupalat kuitenkin katosivat kaapista ja veinpä niitä myös kunnon läjän ystävälle herkuteltavaksi. 🙂

Fudge on valmistettu noin 20x20 cm vuoassa.

Massa:
400 g valkosuklaata
180 g Biscoff-levitettä
1 prk (396 g) kondensoitua maitoa
n. 30 g pipareita

Leivinpaperoi vuoka valmiiksi. Murskaa piparit puukolla reilun kokoiseksi murskaksi ja jätä sivuun odottamaan.

Pilko suklaa pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää mukaan Biscoff-levite ja kondensoitumaito. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos on tasaista ja suklaa on täysin sulanut massan joukkoon. 

Sekoita joukkoon noin puolet piparimurskasta ja kaada seos vuokaan. Tasoita nopeasti tasaiseksi ka painele pinnalle loput piparimurskat. Anna jäähtyä hetken aikaa huoneen lämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin noin 4-5 tunniksi tai anna olla siellä yön yli. 

Irrota fudge vuoasta ja leikkaa haluamasi kokoisiksi suupaloiksi. Säilytä valmiita paloja ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. 


Lurps, makeaa mutta vain niin hyvää! ❤️


Näihin jäi aivan koukkuun yhden palan jälkeen. 🙂


Sellofaanipussiin pakattuna nämä herkkupalat sopivat loistavasti lahjaksi annettaviksi. 🙂



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille