19. marraskuuta 2022

JOULUN VALKOSUKLAA BLONDIEKEKSIT


Voi pojat kun näistä tuli hirmuisen hyviä keksejä! Aivan ihania ja maistuvat just sopivasti joulun mausteille. Nam!❤️

Keksien perusresepti on hyväksi havaitsemani valkosuklaa blondiekeksien ohje Lemonsleipoo blogista. Tällä reseptillä tulee mielestäni aivan täydellisiä keksejä. Tuunasin tämän ohjeen jouluisaksi lisäämällä keksimassaan kanelia, kardemummaa, inkivääriä ja neilikkaa. Keittiössä leijaili ihana jouluisa tuoksu näitä herkkuja paistellessa. Alkuperäisen Lemonsleipoo:n reseptin löydät täältä

Ohjeella tulee 17 kpl á 35 g keksiä.

Massa:
50 g voita
120 g valkosuklaata
130 g fariinisokeria
1 muna
½ tl vaniljapastaa tai -sokeria
155 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 
1 tl suolaa
1 tl kanelia 
0,5 tl kardemummaa
vajaa 0,5 tl jauhettua inkivääriä
vajaa 0,5 tl neilikkaa
100 g Pandan suolainen hasselpähkinä valkosuklaata

Leivinpaperoi valmiiksi kaksi uunipeltiä ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Rouhi tässä vaiheessa myös jo valmiiksi tuo Pandan suolainen hasselpähkinävalkosuklaa ja jätä sivuun odottamaan vuoroaan. 

Mittaa kulhoon voi ja valkosuklaa (120 g). Sulata mikrossa pienissä erissä aina välillä sekoittaen kunnes seos on tasaista valkosuklaa-voimassaa. Jätä sivuun odottamaan. Vaahdota keskenään fariinisokeri, muna ja vaniljapasta/sokeri - noin yhden minuutin ajan. Sekoita varovasti joukkoon sula valkosuklaa-voimassa nuolijalla käännellen.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja muut mausteet. Lisää massan joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen ja lopuksi lisää massaan vielä alussa rouhittu valkosuklaa. 

Ota massasta 35 g kasoja ja pyörittele ne palloiksi. Aseta pallot leivinpaperoidulle pellille jättäen hyvin leviämisvaraa pallojen väliin. Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä pari minuuttia pellin päällä ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään kunnolla. Sitten vain herkuttelemaan! 


Näistä taisi tulla mun uudet joulun lempparikeksit. ❤️

Näihin jäi aivan koukkuun yhden syötyään. Voin lämpimästi suositella kokeilemaan keksien leipomista. 🙂



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille