23. lokakuuta 2022

HALLOWEEN; BISCOFF-MUFFINSSIT


Voi pojat kun näistä tuli sitten hyviä! En taida edes muistaa milloin viimeksi olisin leiponut muffinsseja. Viime aikoina on kuitenkin pyörinyt mielessä mehevät Biscoffin makuiset muffinsit ja nyt sain viimein leivottua niitä. Jonkin aikaa pörräsin Internetin ihmeellisessä maailmassa ja päädyin tekemään itse muffinsimassan Vanilllacakes:n blogista löytyvällä ohjeella. Hieman muokkasin reseptiä ja vaihdoin piimän maitoon sekä käytin tavallisen sokerin rinnalla myös fariinisokeria. Alkuperäisen reseptin löydät täältä. Kuorrute on omasta päästä keksitty. Näistä tuli todella herkullisia! ❤️

Kuorrutin loppujen lopuksi vain kahdeksan muffinsia ja laitoin loput pakkaseen pahan päivän varalle. Ajattelin että ei tule syötyä ihan niin paljon jos ei kuorruta kaikkia 12 muffinsia kerralla. 😁 Reseptin kuorrutemäärällä saa täten runsaat pursotukset kahdeksaan muffinsiin mutta se riittää hyvin myös kaikkienkin muffinsien päälle hieman maltillisemmin pursotettuna. 

Nämä herkut sopisivat mielestäni tosi hyvin Halloweentarjoiluiksi. Aiheeseen liittyvät koristelukin syntyy helposti valmiilla hämähäkkikoristeilla. Hämiksethän voi myös tehdä itse sokerimassasta jos haluaa. Itse en siihen näpertämiseen jaksanut lähteä. 😁

Reseptillä tulee 12 isoa muffinsia.
Kuorrute reilusti 8 muffinsiin tai vähän maltillisemmin 12 muffinsiin. 

Massa:
150 g Biscoff-levitettä
1 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja 
1 dl hienosokeria
1 dl fariinisokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte/koristeluraidat:
140 g Biscoff-levitettä

Kuorrute:
50 g Biscoff-keksejä murustettuna
250 g mascarponea
2 dl vispikermaa
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Valmista muffinsit. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita muffinsitpellille paperiset formut valmiiksi.

Lämmitä Biscoff-levitettä hieman mikrossa. Sekoita levitteen joukkoon öljy, maito ja munat. Sekoita tasaiseksi massaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massan joukkoon nuolijalla varovasti sekoittaen. Jaa massa tasaisesti 12 formuun. Paista uunin keskitasolla noin 18-20 minuuttia. Jäähdytä. 

Tee 8 tai 12 muffinsien keskelle kolo esim. omenaporan avulla. Lämmitä täytteeksi tuleva Biscoff-levite notkemmaksi ja täytä muffinsien kolot sillä. Levitettä jää yli, säilytä se koristeraitoja varten. 

Valmista kuorrute. Murskaa keksit todella hienoksi muruksi ja jätä sivuun odottamaan. Mittaa kaikki loput täytteen aineet kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele lopuksi joukkoon keksimurua nuolijan avulla. 

Pursota reilut tai maltilliset kuorrutukset muffinsien päälle ja viimeistele leviteraidoilla. Joudut varmaan vähän taas lämmittää levitettä jos se on kerennyt jähmettymään ennen kuin voit pursottaa sillä raitoja. Sitten vain hampaat kiinni herkkumuffareihin!


Nam, näistä tuli kyllä todella herkullisia! ❤️


Tuo Biscoff-levite on kyllä sitten niin hyvää. Sitä voisi syödä vain suoraan purkista lusikalla. 🙂


Kyllä näillä kelpaisi hyvin herkutella Halloweenia. 
Uskon kyllä, että näitä herkkumuffinseja tulee leivottua vielä moneen kertaan. 🙂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille