13. elokuuta 2022

MUSTIKKAPIIRAKKAPALAT


Mustikkaiset leivonnaiset ovat aina olleet lemppareitani ja varsinkin mustikkapiirakat erilaisina versioina. Nam! 💜

Tällä kertaa halusin ehdottomasti kokeilla Vanilllacakes:n herkulliselta näyttävää mustikkapalareseptiä, jonka bongasin hänen Instagram tililtään. Herkku tuli hyvään saumaan leipoa kun olin menossa kylään ystävän luokse ja sain samalla vietyä hänellekin näitä herkkupaloja. Hieman tein muutoksia alkuperäiseen reseptiin; puolitin ohjeen ja leivoin pienemmällä vuoalla, enkä laittanut mustikkatäytteeseen sitruunamehua vaan raastin sitruunan kuorta pohjamassaan. Näistä tuli oikein herkullisia paloja! Mustikoita olisi toisaalta voinut laittaa hiukan enemmän pohjan päälle mutta hyvää oli näinkin. 😊

Piirakka on leivottu n. 20 x 30 cm vuoalla ja leikattu 24 palaan (4x6).

Muruseos:
50 g huoneenlämpöistä voita
1,25 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,25 dl fariinisokeria

Mustikkatäyte:
125-150 g mustikoita
1,5 rkl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja 

Pohjamassa:
125 g huoneenlämpöistä voita
1,25 g sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
1 dl huoneenlämpöistä maitoa

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Valmista muruseos. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi. Jätä sivuun odottamaan.

Valmista mustikkatäyte. Sekoita keskenään mustikat, sokeri ja jauhot. Jätä myös sivuun odottamaan.

Valmista pohjamassa. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin sekoittaen. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää massan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. 

Levitä valmis pohjamassa vuokaan tasaisesti. Levitä päälle mustikat ja ripottele vielä lopuksi mustikoiden päälle muruseos. 

Paista uunin keskitasolla uunin tehosta riippuen noin 20-30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Sitten vain nauttimaan! 


Nam, kyllä sitruuna sopii sitten hyvin mustikan kanssa yhteen. ❤️


Maistoin paloja vielä lämpöisenä ekan kerran ja silloin ajattelin, että onpa pliisun makuista ja olin hieman pettynyt. Kun palat olivat kunnolla jäähtyneet ja maut tasoittuneet niin voi poijat kun nämä olivatkin herkullisia!! Tosi hyviä!😁


Ensi kerralla pitää ehkä vähän enemmän laittaa mustikoita niin sit on hyvä omaan makuun. Eihän mustikoita voi ikinä olla liikaa piirakassa. 😁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille