31. heinäkuuta 2022

ÖVERI BISCOFF-MANOFFEE -KAKKU


Olin suunnitellut tekeväni tämän kakun alkavan kesälomani kunniaksi. Inspiraatio kakkuun tuli Saamarinkakut-blogista ja hieman muokkailin reseptiä omanlaiseksi. Alkuperäisen reseptin löydät täältä. 😊

Harmittaa vain ihan suunnattomasti että heti perjantaina alkanut flunssa pilasi totaalisesti kakusta nauttimisen, sillä en nenän tukkoisuuden takia en maistanut kakusta yhtikäs mitään. Söin kyllä kakkua palan jos toisenkin mutta mitään hajua ei itsellä ollut miltä kakku maistui. Mieheltä kysyin kommentit kakusta ja hänen mielestään se oli hyvää vaikkakin suolapähkinät kuulemma dominoivat liiaksi makua. Täytyy varmaan tehdä kakku vielä joskus uudestaan että pääsee itsekin maistamaan miltä kakku todellisuudessa maistuu. 😊

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
200 g Biscoff-keksejä
90 g voita

Täyte:
n. 100-120 g Biscoff-levitettä
tuoreita mansikoita
suolapähkinöitä
pieni pala banaania
n. 80-100 g Nutella

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa

Koristelu:
mansikoita
suolapähkinöitä
keksimurua
suklaarouhetta/paloja

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja vuoraa myös sisäreuna leivinpaperilla. Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta myös muutaman sentin verran reunoille.  Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa. 

Notkista Biscoff-levitettä ihan hetken aikaa mikrossa ja levitä se pohjan päälle. Pilko päälle tuoreita mansikoita ja banaanin paloja. Ripottele joukkoon myös suolapähkinöitä. Notkista tarvittaessa myös Nutellaa mikrossa ja levitä se raidoiksi täytteiden päälle lusikan avulla. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Levitä seos täytteiden päälle ja tasoita pinta. Koristele haluamallasi tavalla käyttäen mm. tuoreita mansikoita, suolapähkinöitä, keksimurua ja suklaata. 


Pääsipä myös mun pikkuapuri kuvaan. 
Häntä kiinnosti kovasti kakku. ❤️


Uskon että kakku oli hyvää vaikka en siitä mitään maistanutkaan tämän flunssan takia. 


Biscoff-keksit ovat kyllä todella hyviä ja niitä on kiva käyttää leivonnassa. Yleensä tykkään käyttää kaurakeksejä tällaisissa kakuissa niin Biscoffit tuovat kivaa vaihtelua makumaailmaan. 😊


Nam nam ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille