28. elokuuta 2022

PUNAHERUKKA-KINUSKIPIIRAKKA


Jaa-a, se olis nyt sitten lomat lusittu ja huomenna on paluu arkeen ja töihin. Loman loppumisen kunniaksi leivoin tämän todella helpon ja maistuvan punaherukkapiirakan kinuskikuorrutuksella. Makea kinuski tasapainottaa hyvin muuten niin kovin kirpsakoita herukoita. Nam, tämä oli kyllä hyvää! ❤️

Piirakka on leivottu 24 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
100 g voita sulatettuna
2,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl hienosokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 muna
100 g ranskankermaa

Pohjan päälle:
noin 2-3 dl punaherukoita

0,75 dl sokeria
1 muna
200 g kermaviiliä
50 g ranskankermaa 
1,5 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kinuskikastiketta (kaupan valmista)
noin 4-5 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
keksimurua/suklaata/karkkeja/punaherukoita

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa vuoan pohja ja sisäreuna leivinpaperilla.

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita kulhossa pohjan kuivat aineet ja lisää mukaan muna, voisula ja ranskankerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Levitä valmis massa tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.

Ripottele päälle punaherukat. Sekoita keskenään sokeri, muna, kermaviili, ranskankerma ja vaniljasokeri. Kaada seos tasaisesti marjojen päälle.

Paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä täysin.

Irrota jäähtynyt piirakka vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Valmista kuorrute vaahdottamalla vaniljakastike niin kuohkeaksi kuin mahdollista. Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto ja kinuskikastike hyvin sekaisin. Yhdistä seos vaniljavaahdon kanssa ja lisää vaniljakreemijauhetta joukkoon sekoituksen aikana kunnes saat kuorrutteelle hyvän koostumuksen. Levitä kuorrute piirakan päälle ja anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa. Huom! Kuorrutetta tulee aika iso satsi, joten sitä ei ole välttämättä pakko laittaa kaikkea piirakan päälle. 🙂  Koristele lopuksi haluamallasi tavalla. 


Lurps, kun oli hyvää! 
Ihanan kirpeää ja makeaa. ❤️


Hyvin kyllä piirakka toimi kahvin kyytipoikana. Tykkään nykyään tällaisista nopeista ja vähällä vaivalla leivottavista herkuista. 🙂


Oli pakko laittaa osa piirakasta pakkaseen ettei nyt koko hommaa olisi tullut syötyä yksin. 😁


Tämä toimisi varmasti myös hyvin mustikoilla tai vadelmilla leivottuna. Vadelma ja kinuskihan on tunnetusti aika lyömätön yhdistelmä. ❤️


Pääsipä mun assistenttikin taas mukaan kuvaan. Häntä kiinnosti kovasti nuo piirakan päällä olevat koristeet. ❤️❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille