19. heinäkuuta 2022

MANSIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU


Ajattelin vielä raapustaa tämän synttärikakkuni reseptin tänne blogiin, jotta ohje jäisi itsellekin talteen. Tuli sen verran herkullinen kakku, että tätä täytyy tehdä toistekin uudestaan. 😊

Kyllä se niin vain on että synttäreilläni täytyy aina olla mansikkakakkua tarjolla. Tämäkään vuosi ei ollut poikkeus asiassa. Halusin kuitenkin vähän jotain erikoisempaa kuin ihan tavallista mansikkakakkua ja niinpä sitten syntyi tämä ihana mansikka-valkosuklaakakku. Kakussa on vähän tuhdimmat vaniljaiset pohjat, mansikkahilloa, valkosuklaamoussea ja paahdettua valkosuklaamurua. Nam, tämä oli niin hyvää! Kuorrute ei aivan mennyt suunnitelmieni mukaan. Halusin kokeilla onnistuuko mascarponesta ja Floran vaniljakermasta tehdä yhdessä vaahdottamalla jämäkkä kuorrute mutta se ei onnistunut. Vaahto jäi aivan liian löysäksi eikä pysynyt kakun päällä. Olisi ensin pitänyt vaahdottaa kerma ja sitten vasta lisätä joukkoon mascarpone. No, oonpa nyt taas hieman viisaampi ja tiedän miten ei pidä toimia jatkossa. 😊  Niinpä sit vatkasin kuorrutteeksi kermaa ja lisäsin joukkoon vähän tätä epäonnistunutta mascarpone-vaniljavaahtoa ja tästä tuli oikein maittava kuorrute. Koristeeksi kakkuun tuli Biscoff-tahnasta valumat ja tuoreita mansikoita tietysti sekä valkosuklaamakeisia. Lurps!

Kakkupohjat on leivottu kahdella 16 cm vuoalla ja kakku on koottu 16 cm vuokaan apuna käyttäen.

Pohjat:
3 munaa
2,5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g voita sulatettua
1,5 dl maitoa tai kermaa

Paahdettu valkosuklaa:
100 g valkosuklaata

Kostutus: 
noin 1,5 - 2 dl vaniljasokerimaitoa

Täyte: 
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g valkosuklaata

+ mansikkahilloa
+ paahdettua valkosuklaata

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
tomusokeria (oman maun mukaan)
mascarponea+ vaniljakermaa

Koristelu:
noin 3-4 rkl Biscoff-tahnaa
tuoreita mansikoita
valkosuklaa päällysteisiä karkkeja

Valmista pohjat. Ota esille kaksi 16 cm vuokaa ja vuoraa molemmat leivinpaperilla; pohjat ja reunat. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja mittaa maito/kerma valmiiksi astioihin. Yhdistä myös jauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. Vaahdota keskenään munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Kaada joukkoon koko ajan vatkaten pienellä teholla voisula, maito ja lopuksi jauhoseos. Sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat ja viimeistele sekoitus nuolijan avulla. Jaa valmis massa kahteen vuokaan. Paista pohjia uunin alatasaolla noin 35-40 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Seuraa kypsyttää ja vähennä tai lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Jäähdytä pohjat ja leikkaa molemmat sitten kahteen osaan. Tätä kakkua varten tarvitset kolme pohjapalaa joten yksi pala jää yli, voit hyvin pakastaa sen myöhempää käyttöä varten. 

Voit myös hyvin paahtaa jo hyvissä ajoin valmiiksi kakun väliin tulevan valkosuklaan. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pilko suklaa pieniksi paloiksi leivinpaperoidulle pellille. Paahda suklaata uunin keskitasolla noin 5-8 minuuttia tai kunnes palojen pinta on saanut kauniin paahteisen värin. Anna suklaan jäähtyä ja säilytä tiiviissä kannellisessa rasiassa. 

Valmista kakun täyte. Sulata täytteeseen tuleva valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vaahdota myös kerma valmiiksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon sula suklaa sähkövatkaimella hyvin sekoittaen. Lopuksi nostele parissa erässä joukkoon kermavaahto. 

Kokoa kakku. Ota esille tarjoilulautanen ja kokoa kakku siihen käyttäen apuna korkeaa reunakalvoa ja 16 cm vuoan irtoreunusta. Kostuta kakun pohjat vaniljasokerimaidolla. Levitä pohjien päälle ohut kerros mansikkahilloa. Jaa valkosuklaamousse tasaisesti kakun kahteen väliin ja muista ripotella paahdettua valkosuklaata myös molempiin väleihin nousseen päälle. En käyttänyt ihan kaikkea paahdettua suklaata eli sitä jää vähän yli herkuteltavaksi. 😋 Peitä kakun pinta ja anna hyytyä/maustua rauhassa yön yli jääkaapissa.

Irrota hyytyneen kakun ympäriltä reunus ja reunakalvo. Vaahdota kuorrutteeksi tuleva kerma ja mausta tomusokerilla oman maun mukaisesti. Vaahdota keskenään pieni määrä mascarponea ja vaniljakermaa ja lisää seos kerman joukkoon hyvin vatkaten. Levitä valmis kuorrute kakun päälle kauttaaltaan ja anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa.

Valumia varten notkista mikrossa Biscoff-tahna juoksevaksi ja levitä sitä lusikan avulla kakun reunoille kauniiksi valumiksi. Koristele kakku vielä haluamallasi tavalla käyttäen mm. tuoreita mansikoita ja valkosuklaakarkkeja. 


Nam, kakku oli kyllä todella hyvää ja maku tuntui vain parantuvan päivä päivältä. ❤️


Kyllähän tällä kakulla kelpasi hyvin juhlia taas vuoden vanhentumista. 
Saas nähä millaisen kakun sitä sitten taas keksii leipoa ensi vuonna. 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille