20. kesäkuuta 2022

UUNISSA PAISTETTU VANILJAINEN MANGOJUUTOKAKKU


Muutamia viikkoja sitten leivoin herkullisen uunijuustokakun ja tällä kertaa mangon makuisena versiona. Oli muuten aikasta herkullista ja tykkäsin todella paljon tuosta vaniljaisen täytteen ja mangon yhdistelmästä. Tässä taas uusi hyvä kakku uunissa paistettavien kakkujen listalleni. 😊

Kakku on leivottu itselleni jo hyvin tutuksi tulleella reseptillä ja uutena juttuna tässä on vain päälle tuleva mangokuviointi. Käytin kuviointi on mangopilttiä kun sitä sattui olemaan purkki kaapissa valmiina mutta ihan hyvin tähän sopisi myös esim. Bonnen mangopyre/sose.

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuolla. 

Pohja:
200 g kaurakeksejä
90 g voita 

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa 
1-1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan kuori raastettuna
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa

Pinnalle:
1 prk mangopilttiä

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Voitele/sprayaa vuoan sisäreuna hyvin. Ota kaksi isoa suikaletta foliota ja aseta ne ristin päällekkäin. Nosta vuoka folioiden keskelle ja nosta folion reunat ylös vuoan reunaa vasten. Lämmitä uuni 165 asteeseen.

Murskaa pohjan keksit ja sulata voi. Yhdistä ja painele seos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 8-10 min. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään hyvin tuorejuusto, rahka ja sokerit. Pese hyvin sitruuna, kuori raaste ja purista mehut. Lisää kuoriraaste ja mehu massaan ja sekoita. Sekoita joukkoon nopeasti maissitärkkelys ja lopuksi munat yksitellen varovasti sekoittaen. Kaada valmis massa vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta. 

Nostele mangopilttiä täytteen päälle lusikan avulla kasoiksi ja marmorin pintaa esim. veitsen kärjellä.

Paista uunin keskitasolla noin 35-45 minuuttia. Kakku saa olla vielä hytisevä keskeltä. Sammuta uuni ja avaa luukku hetkeksi. Jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 25-30 minuutiksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin yöksi.

Irrota kakku ja aseta tarjoilulautaselle. Sitten vain kakkulapio käteen ja kakun kimppuun. 😊


Nämä uunijuustokakut eivät kyllä petä koskaan - aina yhtä herkullisia! ♥


Sitruunan mehu ja -kuori raikastavat ihanasti täytettä. 
Täyte on kyllä hyvää ilman kuoriraastettakin mutta suosittelen ehdottomasti laittamaan sitä. :)


Oon tehnyt jo aika monta erilaista versiota tästä uunissa paistetusta juustokakusta mutta yksi uusi makupari on muhinut päässäni jo jonkin aikaa. Katsotaan milloin kerkeisin toteuttamaan idean. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille