31. toukokuuta 2022

MIRROR GLAZE -KAKKU: SUKLAAMOUSSEKAKKU MAAPÄHKINÄVOISYDÄMELLÄ


Joskus sitä tulee innostuttua kokeilemaan vähän monivaiheisempia kakkuja kuten tämän peilikuorrutekakun kohdalla. Olin tilannut tuollaisen kivan mallisen silikonisen kakkuvuoan jo jokin aika sitten itselleni ja tämän oli erittäin sopia kakkua testata vuokaa. Mun mielestä kakusta tuli tosi kiva ja makukin oli todella hyvä ja mieluinen. ♥

Kunniaa en voi itselleni ottaa tämän kakun makumaailmasta enkä ulkonäöstä. Alkuperäisen kakun reseptin on kirjoittanut Julie Marie Eats blogiinsa ja hänen reseptiään pääset katsomaan täältä. Tykkään itse niin kovasti tuosta maapähkinävoista ja se yhdistettynä vielä suklaan kanssa... Aah että! Tämä kakku kuulosti ja täytteiden osalta niin hyvältä, että tätä oli aivan pakko kokeilla. Itseäni kiinnosti myös kovasti tuo peilikuorrute, joka tässä on tehty liivatteella ja mm. kaakaojauheesta. Oli kiva kokeilla uutta tekniikkaa ja sainkin sen onnistumaan mielestäni aika kivasti eikä makukaan ollut yhtään hullumpi. :) Kakun pohja oli myös kiva, vähän erilainen kuin yleensä kakkupohjat tapaavat olla. Tässä pohja on valmistettu vain suklaasta, suolapähkinöistä ja öljystä. Todella toimiva kokonaisuus mun mielestä! :) 

Vaikka kakussa olikin suhteellisen paljon eri työvaiheita ja kakun saaminen valmiiksi kestikin jonkin verran, niin kaikki vaiva oli kyllä sen arvoista. Kakku oli todella herkullista! ♥

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla ja Silikomartin Eclipse- vuoalla.

Pohja:
50 g suolapähkinöitä
100 g tummaa suklaata
10 g öljyä

Maapähkinävoitäyte:
160 g maapähkinävoita
40 g tomusokeria
½ tl vaniljatahnaa tai 1 tl vaniljasokeria

Suklaatäyte: 
2 liivatetta
100 g tummaa suklaata
350 g kermaa (kuohu tai vispi)

Peilikuorrute/mirror glaze:
5 liivatetta
100 g vettä
100 g sokeria
200 g kondensoitua maitoa
45 g kaakaojauhetta

Koristelu:
kultaista tomuväriä
suolapähkinöitä
vadelmia

Aloitetaan valmistamalla pohja. Ota 16 cm irtopohjavuoka, vuoraa pohja ja reunat leivinpaperilla. Rouhi suolapähkinät hienoksi rouheeksi. Sulata suklaa. Yhdistä suklaasulan joukkoon suolapähkinärouhe ja öljy - sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis massa vuokaa ja tasoita. Laita pakkaseen jähmettymään noin 10-20 minuutiksi. 

Valmista maapähkinävoitäyte. Mittaa kulhoon maapähkinävoi ja sekoita joukkoon tomusokeri ja vaniljatahna tai -sokeri. Levitä täyte jähmettyneen suklaapohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita taas jähmettymään pakkaseen noin 1-2 tunniksi. 

Valmista suklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Mittaa pieneen kattilaan 75 g kermaa ja kuumenna se kiehumispisteeseen asti. Lisää joukkoon pehmenneet ja ylimääräisesti vedestä puristellut liivatteet - sekoita hyvin kerman joukkoon. Kaada kermaliivateseos sulan suklaan joukkoon ja sekoittele rauhassa kunnes seos on tasaista. Vaahdota loppu kerma kevyesti ja nostele kerma suklaamassan joukkoon kolmessa erässä. 

Ota esille Eclipse vuoka ja aseta se esim. leikkuulaudan päälle niin täytettyä vuokaa on helpompi siirtää. Kaada valmis suklaatäyte vuokaan. Irrota pakkasessa ollut suklaa-maapähkinävoipohja vuoasta ja aseta ylös alaisin (määpähkinävoitäyte suklaamassaa vasten) vuokaan suklaamassan päälle ja kevyesti paina pohjaa täytteen sisään. Siisti reunat ja nosta vuoka varovasti pakkaseen. Anna olla pakkasessa mielellään yön yli.

Kakun kuorrutus. Peilikuorrutetta varten laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sihtaa kaakaojauhe kulhoon. Mittaa pieneen kattilaan vesi, sokeri ja kondensoitu maito - kiehauta. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hyvin pehmenneet ja puristellut liivatteet. Kaada seos varovasti kulhoon jossa kaakaojauhe on  - sekoita nuolijalla hellävaroen kunnes aineet ovat jonkin verran sekoittuneet. Ota käsisauvasekoitin ja sekoita sillä seos tasaiseksi. Yritä välttää suurien ilmakuplien syntymistä. Kaada tasainen kuorrute siivilän läpi toiseen kulhoon (ilmakuplien pitäisi jäädä siivilään) ja peitä pinta kelmulla. Jäähdytä seos 33-34 asteiseksi. 

Ota jäätynyt kakku pakkasesta ja irrota se varovasti muotista. Aseta kakku korkean astian päälle ja laita alle esim. korkeareunainen tarjotin tms. jotta ylivaluva kuorrute ei valu pöydälle. Kaada jäähtynyt 33-34 asteinen kuorrute kakun päälle ja anna ylimääräisen kuorrutteen valua rauhassa. Siisti kakun alareuna terävän veitsen avulla. Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja koristele haluamallasi tavalla käyttäen kultaista tomuväriä, suolapähkinöitä ja vadelmia. Anna kakun sulaa rauhassa ennen syömistä jääkaapissa noin 3-4 tuntia.



Jatkoon meni kyllä tämä kakku ja tuo kuorrute! 
Voi kyllä olla että ihan hetkeen en jaksa tehdä näin monivaiheista kakkua vaikka hyvää olikin. :) 


Kuorrutekin onnistui ensimmäiseksi kerraksi todella kun ja kyllä siitä oman peilikuvan pystyi näkemään. :D


Namskis, herkkukakku! ♥





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille