30. kesäkuuta 2022

MANSIKKA-MASCARPONE UUNIJUUSTOKAKKU

Juhannuksena sain hyvän syyn pitkästä aikaa leipoa oikein kunnolla kun sisko miehensä kanssa tuli käymään kylässä. Leivoin sitten heti kaksi erilaista herkkukakkua kun en osannut päättää vain yhtä. Eikä siinä mitään, sillä molemmat kaakut tuli tuhottua melkein yhden päivän aikana. Meillä siskoksilla ei kauaa sokuriset herkut pöydässä kerkeä vanheta. 😁

Jälleen kerran luotin uunijuustokakun herkullisuuteen ja tein luottoreseptilläni kakun, johon tällä kertaa päälle tuli mansikkasosetta. Paiston jälkeen, kakun jäähdyttyä kunnolla, päälle tuli vielä kunnon kerros herkullista ja ihanan pehmeää vaniljaista mascarponevaahtoa. Koristelussa pääosassa olivat tietysti kesään kuuluvat tuoreet mansikat ja raikkautta lisää tuomaan laitoin vielä passion hedelmää. Nam! ❤️

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
180 g kaurakeksejä
80 g voita 

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1-1,5 dl sokeria
1 tl vaniljatahnaa tai -sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl maissitärkkelystä
2 munaa

noin 1-1,5 dl mansikkasosetta

Mascarponevaahto:
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
0,5-1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria tai -tahnaa

Koristelu:
tuoreita mansikoita
passion hedelmää
valkosuklaarouhetta 

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Voitele/sprayaa vuoan sisäreuna hyvin. Ota kaksi isoa suikaletta foliota ja aseta ne ristin päällekkäin. Nosta vuoka folioiden keskelle ja nosta folion reunat ylös vuoan reunaa vasten. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Murskaa pohjan keksit ja sulata voi. Yhdistä ja painele seos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 8-10 min. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään hyvin tuorejuusto, rahka ja sokerit. Pese hyvin sitruuna, kuori raaste ja purista mehut. Lisää kuoriraaste ja mehu massaan ja sekoita. Sekoita joukkoon nopeasti maissitärkkelys ja lopuksi munat yksitellen varovasti sekoittaen. Kaada valmis massa vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta. 

Soseuta mansikoita sauvasekoittimella tai käytä vaihtoehtoisesti valmista mansikkasosetta. Lusikoi sose täytteen päälle kasoiksi ja marmoroi pintaa esim. veitsenterällä.

Paista uunin keskitasolla noin 35-45 minuuttia. Kakku saa olla vielä hytisevä keskeltä. Sammuta uuni ja avaa luukku hetkeksi. Jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 25-30 minuutiksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin yöksi.

Irrota kakku ja aseta tarjoilulautaselle. Mittaa kulhoon kaikki kuorrutteen aineet ja sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi kuorrutteeksi. Sekoita kuorrutetta hitaalla nopeudella, tällöin tulee paras lopputulos. Laita tomusokeria oman maun mukaan kuinka makeaa haluat kuorrutteesta. Levitä valmis kuorrute kakun pinnalle ja koristele vielä haluamallasi tavalla.


Ai että, olipas tämä hyvä ja kesäinen kakkua mansikkasoseen ja tuoreiden mansikoiden ansiosta. Tykkäsin kovasti! ❤️

Omaan makuun tuo kuorrute jäi ehkä liian pliisuksi kun laitoin vain 0,5 dl tomusokeria. Olisi voinut laittaa enemmänkin niin makeus olisi ollut omaan suuhun passeli. 😁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille