9. toukokuuta 2022

NUTELLA-BROWNIE


Jos kaipaat oikein kunnon suklaista ja sokerista herkkua niin tässä sitä on! Melkein tuntui että hampaat olisivat tippuneet näitä herkkupaloja syödessä mutta siitä huolimatta iso NAM ja PEUKKU näille. :) Makeutensa vuoksi kovin montaa palaa näitä ei tarvitse syödä kun saa jo makean nälän taltutettua. 

Mulla oli kaapissa lojumassa Nutella-purkin jämät ja mietin kovasti mihin leivonnaiseen voisin sitä käyttää. Surffailin jonkin aikaa netissä ja vastaan tuli tämä hyvältä kuulostava resepti Julie Marie Eatsin blogissa. Niinpä päätin käyttää Nutellan jämät näihin herkku browniepaloihin. Resepti on todella helppo ja nopea. Palojen pakastus onnistuu myös hyvin kunhan muistaa ottaa palat vaan hyvissä ajoin ennen syömistä sulamaan pakkasesta. :)

Resepti on mielestäni myös siitä kiva kun aineksien määrät on ilmoitettu grammoissa. Tykkään paljon enemmän punnita aineet tarkasti vaa'alla kuin käyttää desin mittaa. Tämä on tietysti makuasia mihin kukin on tottunut leivonnassa. :)

Brownie on tehty 20 x 20 cm vuoalla ja leikattu 16 annospalaan.

Massa:
125 g voita
125 g tummaa suklaata
125 g fariinisokeria
100 g hienoasokeria
2 munaa 
2 tl vanilja-aromia  tai 2 tl vaniljasokeria
150 g vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
100 g Nutellaa
(sormisuolaa)

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Mittaa voi ja suklaa kuumuutta kestävään astiaan/kulhoon ja sulata mikrossa pienissä erissä aina välillä sekoittaen. Kun seos on tasaista jätä se sivuun hetkeksi.
 
Mittaa toiseen kulhoon sokerit ja kaada niiden päälle voisuklaaseos. Sekoita käsivispilällä aineet sekaisin. Ei tarvitse sen kummemmin vatkata, kunhan aineet ovat sekoittuneet. Lisää munat yksitellen massan joukkoon kevyesti sekoittaen. Viimeisen munan jälkeen sekoita massaa käsivispilällä reippaasti noin 1-2 minuutin ajan. Tämä antaa brownielle rapsakan pinnan.  

Lisää massaan vanilja-aromi tai -sokeri ja sekoita. Yhdistä keskenään jauhot, kaakaojauhe ja suola - lisää seos massaan ja sekoita taas vain sen verran että massa on tasaista. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta.  Lusikoi Nutella massan päälle "klönteiksi" ja marmoroi pintaa esim. veitsen kärjen avulla jotta Nutella sekoittuu jonkin verran massaan joukkoon. 

Paista uunin keskitasolla noin 20-24 minuuttia uunin tehosta riippuen. Älä paista liikaa ettei browniesta tule kuivaa. Anna jäähtyä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Lopuksi voit vielä ripotella vähän sormisuolaa palojen päälle. 


Kyllä tällaiset ihanan mehevät ja makoisat browniet kuuluvat ehdottomasti lempparileivonnaisteni joukkoon. Mitä tuhdimpaa ja makeaan sen parempaa! ♥


Lurps! Onneksi pakastin suurimman osan paloista leivontapäivänä. 
Pakkasesta on kiva aina sulatella pala silloin tällöin kahvin kaveriksi. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille