25. huhtikuuta 2022

TROPICAL-MANGO -JUUSTOKAKKU


Tässä vielä yksi pääsiäisaiheinen kakku, olin aivan unohtaa että olin tällaisenkin leiponut pääsiäisen tienoilla. :)  Kakku oli ihanan raikas ja hedelmäinen. Oli todella hyvä veto laittaa tuota lemon curdia pohjan päälle kerros, sillä se raikasti kakkua todella paljon ja toi kivaa sitruunaista makua. Pitemmittä puheitta, tässä tulee resepti tälle aurinkoiselle kakulle. :)

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
180 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
2-3 rkl lemoncurdia
50 g valkosuklaata rouhittuna

4 kpl liivatetta
2½ dl vispikermaa
200 g mango-passio rahkaa (Valio)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
1½-2 dl Tropical pyrettä (Bonne)

Kiille:
2 kpl liivatetta
2 dl Tropical pyrettä (Bonne)

Koristelu:
1 dl kermaa + tomusokeria
keksejä
suklaarouhetta
karkkeja

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan korkea reunakalvo. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin hetkeksi jotta pohja kovettuu hieman. 

Levitä varovasti pohjan päälle lemon curd ja ripottele päälle valkosuklaarouhe. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto ja sokerit. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja liuota joukkoon pehmenneet ja puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää mukaan tropical pyre ja sekoita. Nostele lopuksi täytteen joukkoon vaahdotettu kerma ja sekoita taas hyvin sekaisin. Kaada massa varovasti vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä noin 4-5 tuntia tai kunnes täyte tuntuu jähmettyneen tarpeeksi kiillettä varten.

Valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa pyre kulhoon ja ota pyreestä noin 2 rkl erilleen. Kuumenna tämä erilleen otettu pyre mikrossa kuumaksi, purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne hyvin sekoittaen pyreen joukkoon. Kaada liivatepyreseos lopun pyreen joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis kiille varovasti lusikkaa apuna käyttäen hyytyneen täytteen pinnalle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Irrota kakku vuoasta, poista reunakalvo ja aseta kakku tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla. Pursota ruusukkeet kakun pinnalle ja koristele kakku haluamallasi tavalla. Valmista tuli!


Nam, herkullista oli! :)


Tykkäsin kyllä kovasti kakusta. Valkosuklaarouhe kakun sisällä toi vielä kivasti vähän makeutta kakkuun sekä myös purutuntumaa kun jätin suklaapalat suht reiluiksi paloiksi. :)



Palakuvasta tuli mielestäni ihanan näköinen. Ensin ajattelin että laitoin ihan liian vähän liivatetta kakkuun mutta tuo huoleni oli turha. Liivatetta oli juuri passelisti ja kakun leikkauspinnastakin tuli tosi tasainen. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille