19. tammikuuta 2022

KAHDEN SUKLAAN MUSTIKKAKAKKU


Jouluna leipomani kahden sukaan puolukkakakun innoittamana mieleeni jäi muhimaan ajatus, että mitenköhän kakku toimisi mustikoilla. Mustikka on aina ollut lempimarjani ja kaikki leivoinnaiset mitkä vain sisältävät mustikoita ovat olleet erittäin mieluisia. ♥ 

Voin sanoa, että tämä kakku toimii myös TODELLA hyvin mustikoilla. Kannatti kyllä kokeilla! Ohjeen pohjana toimii tosiaan Saamarinkakut-blogista oleva resepti, josta vaihdoin puolukoiden tilalle mustikat. Jouluna leipomassani kakussa käytin täytteessä mascarponea mutta nyt halusin testata tavallista maustamatonta tuorejuustoa. En kyllä osaa sanoa kumpi olisi ollut parempaa - molemmilla tuli ihan super hyvän makuinen täyte. Lurps! :)

Kakku on leivottu 20 cm korkeareunaisella irtopohjavuoalla. 

Pohja: 
100 g tummaa suklaata
100 g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
1½ tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
100 g jäisiä mustikoita

Täyte:
250 g valkosuklaata
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljatahnaa
100 g jäisiä mustikoita

Koristelu:
suklaakonvehteja
mustikoita
keksipaloja/murua
valkosuklaarouhetta jne. 

Ota esille vuoka, pingota pohjalla leivinpaperi ja laita myös sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Mittaa mikron kestävään kulhoon suklaa ja voi. Lämmitä erissä aina välillä sekoittaen kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita kevyesti. Lisää munat yksitellen vain sen verran sekoittaen että ne sekoittuvat juuri ja juuri massaan. Yhdistä vaniljasokeri, kaakaojauhe ja jauhot. Lisää kuivat aineet massaan ja sekoita taas vain sen verran että aineet ovat sekoittuneet tasaisesti. Lopuksi nostele joukkoon jäiset mustikat. Levitä valmis massa vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Älä paista liikaa jotta pohja jää meheväksi. Itse paistoin pohjaa 25 min ja tuli ihanan mehevä ja tahmea pohja. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen täytteen valmistamista. 

Aseta jäähtynyt pohjan samaan vuokaan, jossa se paistettiin. Aseta vuokaan reunakalvo tai leivinpaperisuikaleet. Sulata täytteen valkosuklaa varovasti mikrossa pienissä erissä aina välillä sekoittaen - jätä sivuun jäähtymään. Vaahdota kerma valmiiksi ja siirrä sivuun odottamaan. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon vaniljatahna. Lisää mukaan sulatettu suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Nostele joukkoon vaahdotettu kerma kevyesti käännelleen. Lopuksi kääntele massan sekaan vielä jäiset mustikat. Kaada valmis massa vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa 4-5 tuntia ja yön yli.

Irrota valmis kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla ja iske kiinni kakkulapiolla. :D 


Aijai, oli kyllä niin hyvää kakkua että oli viedä kielen mennessään! :)


Täyte oli ihanan pehmeää ja tykkään kyllä tästä reseptistä kovasti, kun täytteeseen ei tule ollenkaan liivatteita. Valkosuklaa riittää hyvin pitämään täytteen kasassa. :)


On kyllä vaikea sanoa oliko tämä mustikkaversio parempaa puolukkaan verrattuna. Tykkäsin molemmista oikeastaan yhtä paljon. Ehkä tämä mustikkakakku oli himpun verran lempeämmän makuista kun puolukat ovat kuitenkin aika kirpsakoita mustikoihin verrattuna. Joka tapauksessa... Tätä kakkua tule aivan varmasti vielä leipomaan useaan otteeseen. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille