2. joulukuuta 2021

PIPARKAKKUCOOKIET


Yksi päivä alkoi tehdä hirveästi taas mieli jotain herkkukeksejä ja jotain joulun makumaailmaan liittyvää. Selaisin jonkin aikaa netin ihmeellistä maailmaa ja sieltä vastaan tulivat nämä Liisa Westerbergin tekemät piparkakkucookiet. Olivat muuten aivan SUPER hyviä!! ♥ Tein vain puolikkaan satsin kun ajattelin, että tulee muuten liian paljon syötävää mutta olisi pitänyt tehdä kerralla heti koko satsi, sillä nämä keksit loppuivat kesken ihan liian nopeasti. :D 

Alkuperäisen ohjeet löydät täältä.

Puolikkaalla ohjeella tulee 14 kpl noin á 22 g keksejä.

Massa:
100 g voita
1 dl sokeria
1 rkl tummaa siirappia
1 keltuainen
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl soodaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi. Lisää joukkoon keltuainen. Yhdistä jauhot, piparkakkumausta ja sooda. Kääntele nuolijan avulla massaan joukkoon. Ota massasta noin 22 g kasoja ja pyörittele ne palloiksi pellille. Muista jättää leviämisvaraa pallojen väliin. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Tarkista kypsyys jo 10 min kohdalla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Anna hetken aikaa jäähtyä pellin päällä ja siirrä sitten leivinpaperilla pöydälle jäähtymään kokonaan. 


Voi pojat kun nämä olivat hyviä! Ihanan sitkeitä keskeltä, ihan täydellisiä! Nam! :)


Harmi tosiaan kun tein näitä niin vähän, keksit loppuivat ihan liian nopeasti. :D


Nämä olisivat muuten aika kiva joululahjaidea keksiherkuttelijalla. :D

2 kommenttia:

  1. Nämä ovat kyllä todella hyviä :) Löysin reseptin vuosi sitten joulukuussa ja tein näitä joululahjaksi ihmisille. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat kyllä, todella herkullisia keksejä. Itsellä ainakin tuli ihan himo näihin kun maistoi yhden. :) Nämä olivat varmasti todella pidettyjä joululahjoja ja mielestäni on aina kiva antaa itsetehtyjä lahjoja jouluna. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille