27. marraskuuta 2021

JOULUISET PIPARKAKKUPALAT


Joulufilis alkaa selvästi pikku hiljaa tulla esiin, kun leipomukset alkavat olla kovin jouluisia. Mikäs siinä, onhan joulu ihana juhla ja tykkään kyllä todella paljon fiilistellä joulua erilaisten juhlaan sopivien leivonnaisten avulla. :)

Tällä kertaa kokeilin tämmöisiä piparkakulta maistuvia paloja, jotka on kuorrutettu herkullisella kanelikuorrutteella. Hieman mulla meni suunnitelmat uusiksi tuon kuorrutteen osalta, kun unohdin kaupasta ostaa tuorejuustoa ja olin juuri sitä suunnitellut laittavani siihen. Tarkoituksena oli tehdä porkkanakakun kuorrute kanelilla maustettuna mutta sepä jäi sitten vain suunnitteluasteelle. :D Onneksi kaapista sattui löytymään vaniljarahkaa purkki, niin kehitin sitten kuorrutteen siitä. Ei siitä tullut ihan niin hyvä kuin alkuperäisestä suunnitelmasta mutta menetteli kuitenkin ja tuli ainakin kaikki palat kuitenkin syötyä. :D

Palat on valmistettu 25 x 25 cm vuoalla.
Reseptillä tulee noin 16 kpl paloja riippuen palakoosta. 

Pohja:
2 munaa
1½ dl fariinisokeria
50 g voita sulatettuna
½ dl öljyä
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
vajaa ½ tl inkivääriä
vajaa ½ tl kardemummaa
1 dl maitoa

Kuorrute:
60 g valkosuklaata
200 g vaniljarahkaa
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 tl kanelia (oman maun mukaan)

Koristelu:
piparimurua / sokeritähtiä / valkosuklaarouhetta / kultaisia nonparelleja

Valmista pohja. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi. 

Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota keskenään munat ja fariinisokeri. Lisää vaahdon joukkoon sulatettu voi ja öljy - sekoita nopeasti sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi  massaksi ja kaada vuokaan. Tasoita pintaa tarvittaessa. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia tai kunnes pohja tuntuu kypsältä. Anna jäähtyä täysin. 

Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa pienissä erissä välillä aina sekoittaen. Jätä sivuun jäähtymään. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka. Lisää sula suklaa ja sekoita hyvin. Mausta vaniljasokerilla ja haluamallasi määrällä kanelia. 

Irrota pohja vuoasta ja aseta esim. leikkuulaudan päälle. Levitä kuorrute tasaisesti pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin tai jopa yön yli. Siisti reunat leikkaamalla kantit pois ja leikkaa sitten haluamasi kokoisiksi paloiksi. Koristele palat ja säilytä niitä jääkaapissa. 


Nam, nämä olivat hyviä ja maistuivat aivan joululle. Kuorrute ei ollut yhtään liian makeaa vaan juuri sopivaa ainakin omaan makuun. Ehkä olisi voinut himpun verran olla jopa makeampaakin. :D:D


Tämmöiset pienet herkkupalat katoavat kaapista kyllä aina alta aikayksikön. 
Niin kävin näidenkin kohdalla! :D


Joku kerta pitää kyllä vielä kokeilla tehdä näitä paloja sillä porkkanakakun kuorrutteella kanelin kera. Se jäi niin mieleeni kummittelemaan. :) Hyvin myös maistui kyllä tämäkin versio. ♥


2 kommenttia:

  1. Hei, ihana löytö tämä blogi ja resepti, vaikka en ole vielä kokeillutkaan :)
    Oliko siis tarkoitus tehdä porkkanakakkusi ohjeen mukainen kuorrute? Voita ja tuorejuustoa? Haluaisin käyttää mieluummin tuorejuustoa kuin rahkaa. Kysyn kun olen vähän huono näissä ja epäonnistuminen ahdistaa jo etukäteen..
    Henna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Henna! Kiitos kovasti ja ihana kuulla että olet löytänyt tien blogiini. :)

      Kyllä, alunperin mun piti tehdä juuri tuommoinen perus porkkanakakun voi+tuorejuusto kuorrute kanelilla maustettuna. Jos ei halua voita käyttää niin ihan hyvin tuorejuuston voi sekoittaa vaahdotetun kerman joukkoon ja maustaa kuorrutteen vaniljasokerilla ja kanelilla. Toivottavasti löydät mieluisan kuorrutevaihtoehdon ja pääset pian leipomaan näitä herkkupaloja. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille