11. joulukuuta 2021

JOULUISET FUDGET


Tässä jokin aika sitten vietin ihanan viikonlopun kavereiden kanssa vanhassa 1900-luvun alun hirsitalossa. Vuokrattiin talo Airbnb:n kautta ja oli kyllä aivan ihana viikonloppu ystävien kanssa ilman mitään turhia virikkeitä. ♥ Viikonlopun herkutteluun tein meille kahdenlaista jouluista fudgea ja voin sanoa että nämä olivat kyllä super herkullisia!! Tykkäsin molemmista versiosta yhtä paljon ja saatiin kolmeen pekkaan tuhottua kaikki fudget viikonlopun aikana. :D

Fudget ovat mielestäni todella kivoja tehdä niiden helppouden takia ja makuja pystyy varioimaan lähes loputtomasti. Herkut valmistuvat nopeasti varsinkin näin kun valmistuksessa käyttää kondensoitua maitoa. Luulen että näitä herkkuja on pakko tehdä vielä uudestaan ennen joulua. ♥

Valkosuklaiseen versioon bongasin reseptin Makeaa-blogista, tein vain satsin vähän erilaisilla ainesmäärillä. Maitosuklaafudgen resepti on puolestaan ihan omasta päästä heitetty. :D

Valkosuklaafudgen valmistettu 20 x 20 cm vuoassa ja maitosuklaaversio 15 x 15 cm vuoassa.

Valkosuklaa-piparkakku:
400 g valkosuklaata
200 g kondensoitua maitoa
1 rkl tummaa siirappia 
reilu 1 rkl piparkakkumaustetta

Maitosuklaa-piparkakku:
200 g maitosuklaata
200 g kondensoitua maitoa
2-3 kpl piparkakkua murustettuna

Valmista ensin vaikka valkosuklaaversio. Vuoraa vuoka valmiiksi leivinpaperilla. Pilko suklaa pieniksi paloiksi kattilaan. Mittaa joukkoon kondensoitu maito ja siirappia. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen ettei suklaa pääse palamaan kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Sekoita lopuksi joukkoon nopeasti piparkakkumauste. Kaada massa nopeasti vuokaan ja tasoita pinta. Massa jähmettyy nopeasti joten tässä vaiheessa saa olla ripeä. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin muutamiksi tunneiksi tai yön yli. Leikkaa paloiksi. 

Maitosuklaaversio. Ota vuoka esille ja leivinpaperoi se valmiiksi. Murskaa keksit myös valmiiksi. Pilko taas suklaa kattilaan ja lisää joukkoon kondensoitu maito. Lämmitä miedolla lämmöllä taas koko ajan sekoittaen kunnes massa on tasaista. Kaada nopeasti vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle keksimuru ja voit ihan reilusti painella murua fudgen pintaan kiinni. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin muutamiksi tunneiksi tai yön yli. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sitten vain herkuttelemaan! ♥


Aijai, nämä olivat niin hyviä - molemmat versiot! 
Ehkä enemmän taisin kuitenkin tykätä tuosta valkosuklaisesta versiosta. 


Maitosuklaa yhdistettynä piparkakkumuruun oli aika kiva ja toimia yhdistelmä. :)


Näillä herkkupaloilla jos millä saa joulufiiliksen aikaan. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille