15. joulukuuta 2021

LUUMU-KANELIJUUSTOKAKKU


Leipasin tässä eräs päivä näin jouluteemaan sopivan ja aivan älyttömän herkullisen luumuisen juustokakun. Oli sitten pojat hyvää kakkua! ♥ 

Törmäsin Amanda leipoo- blogissa herkulliseen luumu-kanelijuustokakun reseptiin jokin aika sitten ja resepti jäi pyörimään mieleeni. Noudatin pääpiirteitten Amandan reseptiä mutta tein kuitenkin jonkin verran muutoksia siihen. Muutin mm. maitorahkan vaniljarahkaan, käytin vähemmän sokeria ja luumumarmeladiksi valitsen sellaisen, jossa oli 30 % vähemmän sokeria. Hyvää tuli eikä ollut yhtään makeaa vaan ehkä jopa vähän liiankin helposti syötävää kakkua, sillä yhdellä kertaa piti herkutella monta palaa. :D 

Pohjana toimiva piparikeksipohja täydensi ihanasti luumutäytteen makua ja yhdessä ne muodostivat oikein toimivan kokonaisuuden. Täytteessä saattoi myös ihanasti maistuu häivähdyksen kahvia, sillä liivatteet liuotetaan kuumaan kahviin. Nam! Tykkäsin tosi paljon kakusta! ♥ Näin jälkikäteen ajateltuna olisi makeutta voinut olla kuitenkin himpun verran enemmän ja ehkä laittaisinkin vähän enemmän sokeria tai sitten käyttäisin tavallista luumumarmeladia vähäsokerisen sijaan. :) Reseptiin kirjaan ylös ne määrät aineksia, joita itse käytin leivonnassa. 

Kakku on leivottu korkeareunaisella 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja: 
180 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte:
7 liivatetta
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 prk luumumarmeladia, 30 % vähemmän sokeria
½ dl kahvia

Koristelu:
luumumarmeladia
piparkakkuja
valkosuklaata
kuivattuja karpaloita
viikunoita

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Murskaa piparkakut hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Painele seos vuoan pohjalla ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. 

Keitä kahvi valmiiksi. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, vaniljarahka, sokerit ja kaneli. Sekoita joukkoon vielä myös luumumarmeladi. Liuota pehmenneet ja puristellut liivatteet kuumaan kahvin joukkoon. Kaada kahviliivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma täytteen joukkoon esim. nuolijan avulla. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja poista reunakalvo. Siirrä tarjoilulautaselle ja koristele haluamallasi tavalla. 


Oli kyllä kakku mun makuun ja maistui kivasti luumulle! ♥


Alkuperäisessä reseptissä oli tosiaan käytetty tavallista maitorahkaa ja itse käytin vaniljarahkaa. Täytyy vielä joskus kokeilla tehdä tämä sillä tavallisella maitorahkalla sillä luulen, että se vaikuttaa aika paljon makumaailmaan. :) 


Kakkua jäi jonkin verran jäljelle, niin heitin loput sitten paloiteltuna pakkaseen. 
Sieltä voi sitten tarpeen tullen sulatella tätä herkkua kahvin kyytipojaksi. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille