4. marraskuuta 2021

TOFFEEPALAKEKSIT "KOLASNITTAR"


Siis voi pojat kun nämä olivat sitten HERKULLISIA keksejä, ihan älyttömän hyviä! ♥ Ruotsissa nämä herkkukeksit kulkevat nimellä "kolasnittar" ja en oikein muuta suomenkielistä nimeä keksinyt näille kuin toffeepalakeksit. Resepti näille superherkullisille kekseille on bongattu taas siitä ostamastani Camilla Hamidin kirjasta Kaka på Kaka. Yhtenä plussana muuten tuossa kirjassa on se, että aineiden määrät on myös ilmoitettu grammoina. Itse tykkään henk.kohtaisesti punnita kaikki massaan tulevat aineet, jolloin tiedän varmasti, että jokaista ainetta tulee varmasti oikea määrä. :) 

Nämä keksit on maustettu inkiväärillä ja kardemummalla. Taikinaan tulee myös vaaleaa siirappia ja lopputuloksena on aivan toffeelta maistuvat herkkukeksit. En voi ymmärtää miten näin yksinkertainen herkku voi olla jotain niin hyvää ja ennen kaikkea koukuttavaa. Yksi keksipala ei meinaan riittänyt mihinkään vaan näihin tuli kunnon himo yhden palan syötyään. :D 

Reseptillä tulee noin 20 kpl keksiä.

Massa:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl hienosokeria (90 g)
2 rkl vaaleaa siirappia  (40 g)
½ tl jauhettua inkivääriä
1 tl kardemummaa (4 g)
2 1/4 dl vehnäjauhoja (135 g)
1 tl leivinjauhetta (5 g)
2 tl vaniljasokeria (6 g)
ripaus suolaa 

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi uunipelti valmiiksi. 

Mittaa kulhoon pehmeä voi, sokeri, siirappi, inkivääri ja kardemumma - vatkaa kuohkeaksi massaksi sähkövatkaimella.  Sekoita keskenään loput kuivat aineet ja lisää massan joukkoon. Sekoita massaa käsin vain sen verran että aineet sekoittuvat ja massa on tasaista. 

Jaa valmis massa kahteen osaan. Rullaa molemmat palat pitkäksi pötköksi pellin päällä, noin 3-4 cm paksuisiksi ja tee niistä mahdollisimman tasaisia. Painele pötköjä hieman linttaan esim. raapan avulla. 

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pötköt ja niiden reunat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Ota pelti pois uunista ja anna jäähtyä ihan pari minuuttia. Leikkaa sitten molemmat pötköt vinottain 10 keksipalaan veitsellä. Anna keksien jäähtyä täysin pellin päällä. Sitten vain herkuttelemaan! 


Reunoilta keksit olivat ihanan rapsakoita ja keskeltä sitkeitä, aivan täydellisiä! ♥


Kekseissä maistui kivasti inkivääri ja kardemumma mutta kuitenkin loppujen lopuksi mieleen tuli herkullinen toffee. Näitä herkkukeksejä teen takuuvarmasti vielä monta kertaa sillä nämäkin tuntuivat loppuivat kesken aivan liian aikaisin. :D 

Tämä on sellainen keksiresepti, jota pystyy varioimaan varmasti melkeinpä miten haluaa oman makumieltymysten mukaisesti. Nyt täytyykin alkaa miettiä uusia makuvaihtoehtoja, joita voisi testata tätä ohjetta noudattaen. Lurps! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille