30. lokakuuta 2021

HALLOWEEN: LAKRITSA-SUKLAABROWNIE


Tadaa, tässä tämän vuoden Halloween herkku - lakritsi-sukaabrownie. Ensin olin ajatellut, etten jaksa leipoa mitään mutta minkäs sitä itselleen mahtaa kun leivontainspiraatio iskee päälle. :D

Browniepohjassa maistuu ihanan vienosti lakritsa ja myös kuorrutteen makumaailma on suklaisen lakritsainen. Pohjamassan joukkoon lisäsin aivan tavallista tummaa suklaata mutta toki siinä voi käyttää myös muitakin suklaita halutessaan. Kuorrutteeseen puolestaan käytin Lindtin salty liquorice-suklaata ja ai että kun siitä tuli herkullista! Tuo kyseinen suklaa on aivan taivaallisen hyvää! ♥ Suklaassa on pieniä lakritsamuruja, jotka toivat ihanasti lakritsan makua ja myös kivasti tekstuuria kuorrutteeseen. 

Nam, näin lakritsan ystävänä tämä brownie oli oikein herkullista ja sopii mielestäni loistavasti Halloweenin herkkupöytään. Tänään saa kunnolla suut makiaksi tällä herkkubrowniella! :)

Brownie on leivottu 20 x 20 cm vuoalla.

Pohja:
noin 120 g tummaa suklaata
100 g voita
2 munaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa siirappia
½ tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl lakritsajauhetta
ripaus suolaa

Kuorrute: 
125 g lakritsasuklaata (Lindt)
2 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu:
erilaisia mustia/valkoisia karkkeja
sokerimassasilmiä
lakritsarakeita

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Valmista pohja. Rouhi suklaa valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan. Sulata voi mikrossa. Sekoita keskenään kulhossa munat sokeri, vaniljasokeri ja siirappi kevyesti esim. pallovispilällä käsin vispaten. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita kevyesti. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja sihtaa massan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Lopuksi nostele joukkoon noin 3/4 suklaarouheesta. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita. Ripottele päälle loppu suklaarouhe. Paista uunin keskitasolla noin 15-18 minuuttia. Älä paista liikaa ettei brownie kuiva! Anna jäähtyä vuoassa. 

Kun pohja on täysin jäähtynyt valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa ja sekoita sitten joukkoon sula suklaa - sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi sekoita kuorrutteeseen vaahdotettu kerma. Levitä valmis kuorrute tasaiseksi kerrokseksi brownien päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa. Voit halutessasi ottaa brownien jo tässä vaiheessa pois vuoasta tai kuorruttaa sen suoraan vuoassa. Kuinka koet itse helpommaksi. 

Nosta brownie vuoasta (jos kuorrutit sen siinä) ja poista alta leivinpaperi. Siisti reunat leikkaamalla pienet kantit pois. Laita brownie tarjoilulautaselle ja koristele haluamallasi tavalla.



Lurps, tämä oli hyvää! 
Vielä en ole brownieta korkannut mutta maistelin innokkaana kanttipaloja ja totesin että hyvää on! :)


Tykkäsin jättää brownien kakkumuotoon, näin siitä saa aina sitten leikattua halutun kokoisen palan. :D


    ♥♥♥
                                                           


Eiköhän tällä herkulla tästä Halloweenin vietosta selvitä!

Hauskaa Halloweenia kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille