22. marraskuuta 2021

SUKLAA-PIPARKAKKUKEKSIT


Mulla on nyt selvästi ollut keksikausi meneillään kun tykkäisin aina vain leipoa erilaisia keksejä. Keksit on aina ollut mun heikkokohta - niitä on vain niin ihana herkutella kahvin kanssa. Eikä tuollainen pieni keksimäärä kerkeä meillä kyllä kauan vanheta kun ne ovat jo kaikki syöty. :D

Tällä kertaa kokeilin taas uutta keksireseptiä Camilla Hamidin Kaka på kaka-kirjasta ja täytyy sanoa, että tämäkään resepti ei pettänyt - keksit olivat superherkullisia. Kyseessä ovat piparkakuilta maistuvat keksit, joissa on mukana myös suklaapaloja. Nam! Nämä keksit sopivat kivasti juuri näin joulun alla herkutteluun ja miksei myös ihan milloin tahansa kun makeahammasta alkaa kolottaa. Tykkäsin todella paljon näistä kekseistä! ♥

Reseptillä tulee noin 20-24 kpl keksejä.

Massa:
100 g huoneenlämpöistä voita
90 g sokeria (1 dl)
40 g vaaleaa siirappia (2 rkl)
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl kardemummaa
2 maustemittaa neilikkaa
150 g vehnäjauhoja (2 1/4 dl)
1 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata

+ sormisuolaa 

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita uunipellille leivinpaperi valmiiksi. 

Vaahdota keskenään pehmeä voi, sokeri, siirappi, vaniljasokeri ja mausteet kuohkeaksi massaksi sähkövatkaimella. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa ja lisää massan joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen vain sen verran että aineet ovat menneet sekaisin. Rouhi suklaa paloiksi ja nostele lopuksi keksimassan joukkoon. 

Jaa keksimassa kahteen osaan ja pyörittele palat pitkiksi pötköiksi leivinpaperoidun pellin päällä. Yritä saada pötköistä mahdollisimman tasapaksuja ja siistejä - näin keksien lopputulos näyttää kauniilta. Muista jättää pötköjen väliin tarpeeksi tilaa pellillä sillä taikina leviää uunissa paiston aikana. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes pötköt ovat saaneet vähän väriä. 

Anna keksien jäähtyä ihan hetken aikaa pellillä ja leikkaa ne sitten puukolla vinoittain haluamasi kokoisiksi paloiksi. Ripottele palojen päälle sormisuolaa ja anna jäähtyä kokonaan. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Aijai, näihin kekseihin jäi aivan koukkuun. Tuo sormisuola täydensi kyllä ihanasti keksien makua ja toi kivaa kontrastia suklaalle ja joulun mauille. Nam nam! ♥


Siitä on jo jonkin aikaa kun leivoin näitä keksejä ja tätä päivitystä kirjoittaessa alkoi ihan vesi tulla kielelle kun muistelin kuinka hyviä nämä olivatkaan. Täytynee varmaan piakkoin leipasta näitä uudestaan! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille