5. toukokuuta 2021

MAAPÄHKINÄVOI/TAATELIPALLOT VOL.3

Nyt lupaan, että tämä on viimeinen postaus tällä samalla aiheella sillä nyt uskon olevani viimein tyytyväinen lopputulokseen. Tällä kertaa sain leivottua oikein makoisat ja herkulliset pallot, eikä mulla oikeastaan ole mitään huonoa sanottavaa näistä. Nämä olivat oikein herkullisia! :)

Ohjeella tulee 17 kpl á 20 g palloja.

Massa:
180 g maapähkinävoita (tasaista)
100 g pehmeitä/kivettömiä taateleita
50 g kookosjauhoja
2 rkl vaahterasiirappia
1-2 rkl vettä

Kuorrute + koristelu:
n. 40 g valkosuklaata
n. 40 g maitosuklaata
n. 40 g tummaa suklaata
sormisuolaa

Valmista massa. Mittaa maapähkinävoi, taatelit, kookosjauho ja vaahterasiirappi blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä jos massa tuntuu kovin kuivalta tai sekoittaminen on vaikeaa. Pyöritä valmiista massasta 20 g:n palloja ja anna olla jääkaapissa noin puolisen tuntia. 

Sulata aina yksi suklaalaatu kerrallaan ja kuorruta sillä niin monta pallo kuin saat  ja sen jälkeen sulata seuraava suklaa jne.. Koristele pallot sormisuolalla. Anna jähmettyä jääkaapissa. Säilytä valmiita palloja ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. 


Ai että... Onneksi sitkeyteni näiden pallukoiden kanssa palkittiin ja viimein sain kehiteltyä sellaisen reseptin, johon olen tyytyväinen. :D


Nämä olivat oikein hyviä ja herkullisia - sopivan meheviä ja maistuvat juuri omaan makuun sopivasti maapähkivoille. Oma lemppari oli näissäkin maitosuklaalla päällystetyt mutta valkosuklaa antoi myös kovan vastuksen. Tumma suklaa oli myös ihan OK, mutta ei ehkä ihan niin hyvä kuin maito/valkosuklaat. Lurps! :)


Aika tuhteja ja täyttäviä pallot ovat, että ei niitä kovin montaa pysty kerralla syömään. Mikäli ei ole kova nälkä niin kuin mulla oli lenkiltä tultuani. Taisin syödä kuusi palloa yhdellä kertaa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille