9. toukokuuta 2021

ÄITIENPÄIVÄKAKKU: UUNISSA PAISTETTU VADELMAJUUSTOKAKKU


Kävimme jo eilen kahvittelemassa Lappajärvellä äitin luona äitienpäivän kunniaksi vaikka virallinen juhlapäivä onkin vasta tänään. Omalla äitille leivoin tämän pienen uunissa paistettavan vadelmajuustokakakun. En viitsinyt isoa kakkua tehdä, sillä tiesin äitin leipovan myös itse jotain. Siellähän sitä sitten oli perinteinen kermatäytekakku odottamassa jääkapissa kun pääsimme paikan päälle. Äitin tekemä täytekakku on kyllä ihan parasta!! ♥ Sitä tulikin syötyä aika monta palaa kahvin kanssa. :D

Kakku on leivottu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
100 g Biscoff-keksejä
30 g voita

Täyte:
400 g vaniljatuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunan kuoriraastetta
1 tl appelsiinin kuoriraastetta
2-3 rkl sitruunamehua
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa
+ n. 1 dl vadelmia

Koristelu:
reilu 1 dl kermaa
noin 50 g maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
vaniljasokeria
vadelmia
valkosuklaata

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Ota esille vuoka, pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja voitele/sprayaa reunat hyvin. Aseta vuoka ison foliopalan päälle ja nosta folion reunat ylös "kierittämällä" siitä ikään kuin pienet seinämät vuoan ympärille. Näin vuoasta tihkuva rasva ei valu uunin pohjalla.

Muskaa pohjaan tulevat keksit hienoksi muruksi ja yhdistä voisulan kanssa. Painele vuoan pohjalle ja esipasta pohjaa noin 8 minuuttia. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sokerit, kuoriraasteet ja sitruunamehu. Sekoituksen voi tehdä ilman sähkövatkainta esim. isolla lusikalla. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi lisää munat yksitellen kevyesti sekoittaen. Kaada noin puolet täytteestä esipaistetun pohjan päälle ja ripottele täytteen päälle vadelmia. Kaada loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes kakun keskusta on vielä hieman hyllyvä. Sammuta uuni ja pidä uunin luukkua hetken aikaa raollaan ja sulje se sitten. Anna kakun olla uunin jälkilämmössä noin 30-35 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin yöksi.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kakun päälle kauniit reunapursotukset ja täytä kakun keskusta vadelmilla. Raasta pursotusten päälle vielä halutessasi vähä valkosuklaata. Sitten vain kahvipannu kuumaksi ja kakun kimppuun. :D


Lurps, tämä on aina perushyvä ja varma kakku. ♥


Nuo pohjaan tulevat Biscoff-keksit ovat kyllä hyviä. Suosittelen kokeilemaan! 
Niissä on kivan kinuskimainen ja paahteinen maku. Tykkään! :)


Jokin aika sitten tein tämän saman kakun mustikoilla... 
Täytyy kyllä sanoa että toimii loistavasti myös vadelmian kanssa. ♥


Hyvää äitienpäivää omalle ja kaikkien muidenkin äideille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille