12. toukokuuta 2021

ÄITIENPÄIVÄKAKKU VOL 2. : MEHEVÄ SUOLAKINUSKI-SUKLAAKAKKU

Tämä pieni mutta erittäin mehevä ja herkullinen suklainen kahvikakku suolakinuskilla kuorrutettuna matkasi viime viikonloppuna anopin kahvipöytään äitienpäivän kunniaksi. Tämä oli kyllä hyvää! Pitää varmaan itellekin leipasta tämmöinen kakku tässä joku päivä. ♥

Alkuperäinen resepti kakkuun löytyy (ylläri ylläri) Makeaa-blogista. Hieman muokkailin tuota reseptiä kaapista löytyvien aineiden ja vuoan koon mukaan. :) 

Kakku on leivottu noin 18 cm pyöreällä kahvikakkuvuoalla.

Massa: 
2 dl vehnäjauhoja
½ dl  kaakaojauhetta
1½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
½ tl soodaa
½ tl suolaa
75 g voita sulatettuna
150 g kermaviiliä
1 muna

Kuorrute: 
50 g voita
1 dl fariinisokeria
½ dl kermaa
2 dl tomusokeria
½ tl suolaa

Koristelu:
sormisuolaa
suklaarouhetta
valkosuklaamanteleita rouhittuna

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota esille vuoka ja voitele se hyvin tai sprayaa vuokaspraylla.

Sekoita keskenään massan kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu voi, kermaviili ja muna. Sekoita massa tasaiseksi. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä hetken aikaa vuoassa ja kumoa sitten kakku ritilän päälle jäätymään. Jätä vuoka kakun päälle jäähtymisen ajaksi niin kakku pysyy mehevänä.

Kun kakku on täysin jäähtynyt valmista kuorrute. Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri ja kerma. Kuumenna liedellä kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet ja seos on tasaista. Ota kattila pois liedeltä ja sihtaa tomusokeri joukkoon parissa erässä hyvin sekoittaen. Mausta kinuski lopuksi suolalla. Voit myös halutessasi jättää suolan pois kinuskista. Anna kinuskin jäähtyä ja jämäköityä. Liian notkeana laitettu kinuski valuu vaan pois kakun päältä. Tarpeeksi jäähtynyt ja jämäkkä kinuski pysyy kakun päällä ja valuu kivasti reunoja pitkin alas. Koristele kakku vielä sormisuolalla ja rouhituilla suklaa- ja mantelipaloilla. Sitten vain suut makiaksi! :)


Lurps, niin herkullista! 
Parasta tässä on myös se, että kakku on todella helppo valmistaa. 


Täytyy tunnustaa, että söin varmaan puolet tuosta kinuskista ennen kakun kuorruttamista. 
Tarkoituksena oli kuorruttaa kakku ihan kauttaaltaan kinuskilla mutta se ei riittänyt siihen. :D:D
 Eipä tuo onneksi ollut ollenkaan hullumman näköinen valumillakaan.


On se vain niin, että suklaa, kinuski ja suola ovat aivan lyömätön makuyhdistelmä! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille