18. toukokuuta 2021

AHAA SUKLAACRISP BROWNIE

Siis tämä brownie oli ihan Ä-L-Y-T-T-Ö-M-Ä-N hyvää! Muuta en oikein osaa edes sanoa kuin, että ehkä parasta brownieta, mitä on hetkeen tullut leivottua. ♥ Idea tähän leivonnaiseen on lähtöisin Annin uunissa-blogista, jossa törmäsin Geisha-brownien reseptiin. Itse en ole ihan mikään hirveä Geisha-fani ja aloinkin miettiä josko korvaisin sen jollain muulla suklaalla. Kaapissa sattui olemaan läjä Pandan Ahaa-suklaata ja niinpä sitten päätin kokeilla tehdä brownien siitä. Se kannatti ja tästä reseptistä taisi tulla kyllä ihan yksi luottoresepteistäni kun haluan jotain oikein hyvää suklaista herkkua. 

Annin uunissa olevaan alkuperäiseen Geisha-brownien reseptiin pääset täältä. Muuten käyttämäni resepti on sama mutta vaihdoin tosiaan suklaan ja laitoin sitä myös vähän enemmän itse browniemassaan sekä kuorrutteeseen. Kuorrutteeseen lisäsin myös hieman tuorejuustoa. Nam nam! :)

Brownie on leivottu 20 x 20 cm vuoalla.

Massa:
100 g voita
2 munna
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa siirappia
½ tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
120 g Ahaa-suklaata

Kuorrute:
125 g Ahaa-suklaata
2 dl kermaa
n. 100 g tuorejuustoa

Koristelu:
suklaakarkkeja/keksejä yms.

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi.

Sulata voi ja jätä sivuun odottamaan. Vispaa kevyesti sekaisin käsivispilällä munat, sokerit ja siirappi. Lisää joukkoon voisula ja sekoita kevyesti. Yhdistä leivinjauhe, jauho ja kaakaojauhe  - lisää seos massan joukkoon taas kevyesti sekoittaen. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää noin 3/4 rouheesta massaan varovasti nostellen. Levitä massa vuokaan, tasoita pinta ja ripottelen päälle loput suklaarouheet. Paista uunin keskitasolla noin 15-18 minuuttia. Älä paista liikaa, pohja saa jäädä ihanan meheväksi. Anna jäähtyä täysin.

Kun pohja on kunnolla jäähtynyt valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa pienissä lämmityserissä aina välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon hyvin sekoittaen ja sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Voit siirtää brownien tässä vaiheessa pois vuoasta esim. leikkuulaudan päälle. Levitä kuorrute pohjan päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään. 

Kun kuorrute on jähmettynyt, siisti reunat leikkaamalla suikaleet pois jokaisesta reunasta. Ite söin nämä kanttipalat. :D Koristele brownie vielä haluamallasi tavalla. Halutessasi voit myös leikata valmiita paloja ja koristella palat. Tykkäsin tällä kertaa jättää brownien kakun muotoon. 


Ai että... Niin herkullista ettei sanotuksi saa! :D


Itselle uusi juttu oli käyttä siirappia browniemassassa mutta tykkäsin siitä oikein paljon. 
Siitä tuli semmoinen pieni hentoinen siirappinen makuvivahde pohjaan. :)


Tuossa suklaassa itsessäänhän on sellaisia pieniä crispipalloja ja ne oli oikein kivoja tässä leivonnaisessa. Tuli vähän purutuntumaa ja ne sopivat myös loistavasti tuohon kuorrutteeseen. Kokeilin muuten laittaa brownien jämät pakkaseen, niin pitää tässä joku päivä katsoa ja maistaa mitä mieltä herkku oli pakastuksesta. Toivon, että olisi säilynyt hyvin ja säilyttänyt myös herkullisuutensa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille