21. huhtikuuta 2021

SUKLAA-KINUSKIPIIRAKKA SUOLAPÄHKINÖILLÄ

Nam, tämä herkkupiirakka valmistui nopesti ja oli ainakin omasta mielestäni todella herkullista. Eihän se nyt kovin pahaa voi olla kun yhdistää suklaapiirakan kinuskin kanssa ja viimeistelee piirakan vielä suolapähkinöillä. ♥

Piirakka on valmistettu 20 x 20 cm vuoalla ja leikattu 9 palaan. 

Pohja:
0,75 g fariinisokeria
0,75 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
½ tl vanijasokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ rkl kaakaojauhetta
0,75 dl kiehuvaa vettä
75 g voita sulatettuna
1 muna

Kuorrute + koristelu:
50 g voita
1 dl fariinisokeria
½ dl kermaa
2 dl tomusokeria
(ripaus suolaa)
+ suolapähkinöitä

Ota esille vuoka ja laita siihen leivinpaperi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Sekoita keskenään kulhossa pohjan kaikki kuivat aineet. Sulata voi, kiehauta vesi ja yhdistä voisulan kanssa. Lisää nesteseos massan joukkoon ja sekoita. Lopuksi lisää joukkoon muna varovasti sekoittaen. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä. 

Valmista kinuskikuorrute. Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri ja kerma. Kuumenna kunnes sokeri on sulanut ja ota kattila pois liedeltä. Sihtaa tomusokeri joukkoon parissa erässä hyvin sekoittaen ja mausta
halutessasi ripauksella suolaa. 

Anna pohjan olla leivinpaperin päällä siinä vuoassa, missä se paistettiinkin. Kaada hieman jäähtynyt kinuskikuorrute piirakan päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Rouhi vähän suolapähkinöitä pienemmäksi ja ripottele kuorrutteen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa sitten annospaloiksi; siisti reunat ja leikkaa 9 palaan (3x3).


Nam nam... Mä niin tykkään suklaan ja kinuskin yhdistelmästä! ♥


Pohjan paisto onnistui aivan nappiin ja oli todella mehevää. Otin pohjan uunista muistaakseni jo 15 minuutin kohdalla ja se jäi ihanan kosteaksi ja meheväksi. :)


Tämä on mielestäni helppo ja suht nopea piirakka leipoa, kun makean nälkä pääsee yllättämään. Itselläni on melkeinpä aina noita perus raaka-aineita jääkaapissa, että tämmöisen piirakan saa leipastua oikeastaa milloin vain. :D Suolapähkinöitä tosin harvemmin on jemmassa mutta mikäli niitä ei ole niin sormisuola ajaa saman asian koristelussa. :)

2 kommenttia:

  1. jos teen uunipellille riittääkö 3krt pohja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin kuvitella että riittää, riippuu toki kuinka iso uunipelti sinulla on käytössä. En ole ikinä kokeillut itse tehä tätä uunipellillä. Kaksinkertaisena olen kyllä tehnyt noin 20x30 cm vuokaan. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille