13. huhtikuuta 2021

MAAPÄHKINÄVOI/TAATELIPALLOT

Mulla on nyt selvästi meneillään jonkilainen taateli ja maapähkinävoikausi, sillä haluaisin koko ajan leipoa jotain hyvää näistä raaka-aineista. :D Viime viikonloppuna sain viimein totetutettua pitkään mielessäni muhineen idean kuorrutetuista taateli- ja maapähkinävoipalloista. Voin kertoa, että näistä tuli aikasta herkullisia! ♥

Pallojen täytteinä on kahta erilaista massaa; toinen pitää sisällään tumman taateli-maapähkinävoitäytteen ja toinen vaalean tomusokeri-voi-maapähkinävoitäytteen. Molemmat olivat mielestäni todella hyviä - hyvin erilaisia täytteitä mutta tykkäsin kovasti molemmista. Halusin myös tehdä paljon erilaisia kuorrutuksia palloihin, jotta pääsin testaamaan mikä kuorrute sopii hyvin yhteen kummankin täytteen kanssa. Tämä oli siis vähän tämmöistä kokeilevaa leivontaa. :)

Vaalealla täytteellä tulee 15 kpl á 20 g palloja.
Tummalla täytteellä tulee 10 kpl á 20 g palloja. 

Tumma täyte:
110 g pehmeitä ja mehukkaita taateleita
75 g maapähkinävoita (tasaista)
20 g kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Vaalea täyte:
60 g huoneenlämpöistä voita
95 g maapähkinvoita (tasaista)
½ tl vaniljasokeria
180 g tomusokeria
ripaus suolaa

Kuorrutteet:
n. 60 g tummaa suklaata
n. 60 g maitosuklaata
n. 60 g valkosuklaata
kourallinen suolapähkinöitä
sormisuolaa

Valmista ensin taatelitäyte. Poista taateleista kivet mikäli käytät kivellisiä taateleita. Mittaa sitten kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöritä tasaiseksi massaksi. Halutessasi voi punnita massasta tarkasti 20 gramman kasat tai tehdä pallot silmämääräisesti saman kokoisiksi. Pyöritä massa palloiksi ja laita jääkaappiin.

Valmista vaalea täytemassa. Vatkaa huoneenlämpöistä voita sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää sitten joukkoon loput aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massa palloiksi ja laita pallot jääkaappiin jähmettymään. Halutessasi voit myös laittaa pallot hetkeksi pakkaseen, jos et jaksa odottaa että pallot jähmettyvät jääkaapissa. 

Sulata suklaat erillisissä kulhoissa ja rouhi pähkinät pieneksi muruksi. Kuorruta palloja haluamallasi tavalla suklaissa ja pähkinärouheessa pyörittämällä. Osaa palloja voit koristella vielä suklaaraidoilla sekä pähkinärouheella ja sormisuolalla. Anna pallojen jähmettyä jääkaapissa. Säilytä valmiita palleroita jääkaapissa tiiviissä kannelissa rasiassa. 


Voi pojat kun nämä olivat hyviä. Aivan parhaita kahvin kanssa nautittuna! ♥


Jos pitäis valita oma lemppari yhdistelmä näistä, niin se olisi varmaankin vaalea täyte maitosuklaakuorrutteella ja sormisuolaa päällä. ♥♥ 

Myös taatelitäyte tumman suklaan kanssa toimi erityisen hyvin.
 Kaikki olivat kyllä mielestäni oikein hyviä! 


Nämä pallerot olivat kyllä helppoa valmistaa. Eniten aikaa meni ehkä noihin kuorrutuksiin mutta itse pallot olivat olivat todella nopea ja helppo valmistaa. 


Voi, kunpa näitä olisi vielä jäljellä mutta kun ei ole... 
Pitänee vissiin leipasta näitä heti uudestaan tulevana viikonloppuna. :D

Tosin mielessä olisi vielä pari muunnelmaa noista täytteistä, että ehkä kokeilen leipoa niitä, niin sitten pystyn taas vertailemaan, mitkä täytteet ja kuorruteyhdistelmät ovat toimvat parhaiten yhdessä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille