25. huhtikuuta 2021

MAAPÄHKINÄVOI/TAATELIPALLOT VOL. 2

Innokkaana olen jatkanut uusien herkkupallojen testaamista maapähkinävoista ja taateleista. Tällä kertaa päädyin tekemään toisen täytteen mm. maapähkinävoista ja kookosjauhoista ja toisen puolestaan kaurahiutaleista ja taateleista. Tykkäsin kovasti tuosta kaura/taateli yhdistelmästä mutta kookostäyte jätti mut kyllä aika kylmäksi. Ensinnäkin täyte jäi todella kuivaksi eikä valmiita palloja ollut oikein kiva syödä sen takia. Täyte olisi kaivannut huomattavasti enemmän maapähkinävoita tai sitten olisi pitänyt laittaa vähemmän kookosjauhoja. Noh, mutta näin testaamalla tietää kuinka toimia jatkossa toisin raaka-aineiden suhteiden kanssa. Kyllä nämä pallerot tuli kuitenkin kaikkia syötyä kuivuudesta huolimatta! :D

Ohjeilla tulee kauratäytteisiä palloja noin 10 kpl á 20 g ja kookostäytteisiä palloja noin 16 kpl á 20 g.

Kaurapallot:
100 g tuoreita/pehmeitä taateleita
40 g kaurahiutaleita
60 g maapähkinävoita 

Kookospallot:
30 g tummaa suklaata rouhittuna
110 g kookosjauhoja
10 g kaakaojauhetta
80 g vaahterasiirappia
80 g maapähkinävoita
3/4 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
(vettä)

Kuorrutteet + koristelut:
60 g valkosuklaata
60 g maitosuklaata
60 g tummaa suklaata
sormisuolaa
kaurakeksiä murustettuna
kookoshiutaleita

Valmista ensin kaurapallot. Punnitse kaurahiutaleet ja pyöräytä blenderissä pari kertaa hiutaleita pienemmäksi (ei tarvitse olla ihan jauhoista, kunhan hiutaleet vähän menee pienemmäksi). Lisää blenderiin taatelit (poista kivet tarvittaessa) ja maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Punnitse halutessasi massasta 20 g:n kasoja ja pyörittele palloiksi. Laita jääkaappiin jähmettymään. 

Valmista kookospallot. Rouhi suklaa ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kaikki loput aineet kulhossa ja lisää lopuksi joukkoon rouhittu suklaa. Jos massa on kovin kuivaa, lisää tarvittaessa vähän vettä joukkoon. Tee taas massasta 20 g:n kasoja ja pyöritä palloiksi. Anna jähmetttyä jääkapissa. 

Kun pallot ovat olleet jääkaapissa jonkin aikaa jähmettymässä, voit aloittaa niiden kuorruttamisen. Sulata aina yksi suklaalaatu kerrallaan ja kuorruta sillä haluamasi määrä palloja. Koristele pallot raidoilla, sormisuolalla, murustetulla kaurakeksillä ja kookoshiutaleilla. Anna valmiiden pallojen jähmettyä jääkaapissa. Säilytä niitä sitten ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. 


Harmittaa vähän kun tuo kookostäyte ei onnistunut odotusten mukaan ja oli kuivaa. 
Kunpa olisin jo teko vaiheessa tajunnut vähentää kookosjauhon määrää tai lisätä maapähkinävoin määrää. Noo... ei sitä aina kaikkea tajua! :)


Palloista tuli taas kyllä kivan näköisiä ja näistä kahdesta ehdoton suosikkini oli tosiaan tuo oikean puoleinen, vaaleampi kauratäyte. Se oli hyvää, nam! ♥ Ihanan täyteläinen ja kaurainen maku, eikä ollut läheskään niin kuivaa kookostäytteeseen verrattuna taateleiden ansiosta. 


Lurps! 


Saa nähä keksinkö vielä jotain uusia täyteversioita näiden lisäksi tässä joskus. 
Nyt ainakin tuntuu siltä, että maapähkinävoi-kiintiö alkaa olla täysi tällä hetkellä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille