7. huhtikuuta 2021

MÄMMIMUTAKAKKU VANILJAISELLA KUORRUTUKSELLA

Leivoin vielä pääsiäiseksi tuon sitruunamutakakun rinnalle hieman toisen tyyppisen mutakakun. Mämmimutakakun, jonka päälle tuli vielä tuollainen reilun kokoinen kerros vaniljaista täytettä. Lurps! 

Itse mutakakun ohjeen nappasin Liisa Westerbergin blogista ja hänen reseptin pääset kurkkaamaan täältä. Muuten tuon vaniljatäytteen ohjeen heitin päästä tekohetkellä ja siitä ei nyt aivan tullut sellainen kuin olisin halunnut - hieman olisi vaatinut resepti viel hiomista mutta hyvin kakku kuitenkin mastui. Tuo pohjana oleva mutakakku oli todella hyvää ja ihanan täyteläistä. Siinä maistui ihanasti suklaa ja mämmi, joka ei mielestä ollut yhtään liian vallitsevassa roolissa. ♥ 

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Mämmimutakkku:
150 g voita
150 g tummaa suklaata
2 dl mämmiä
3 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

Vaniljatäyte:
3 liivatetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljatuorejuustoa
130 g turkkilaista jukurttia
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ rkl sitruunamehua

Koristelu:
keksimurua 
erilaisia makeisia/suklaata

Ota esille vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla; pohja ja sisäreuna. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Mittaa kulhoon voi ja suklaa. Sulata mikrossa pienissä pätkissä välillä sekoitellen kunnes voi sekä suklaa ovat sulaneet ja seos on tasaista. Jäähdytä hetki ja sekoita sitten joukkoon mämmi. Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet erillisessä kulhossa. Lisää munasokerivaahdon joukkoon voi/suklaa/mämmi-seos. Sihtaa lopuksi kuivat aineet joukkoon ja sekoita vain sen verran että massa on tasaista. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tahmeaksi. Anna kakun jäähtyä vuoassa täysin, kakku saa jäädä vuokaan sellaisenaan.

Valmista vaniljatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike paksuksi vaahdoksi. Sekoita kulhossa tuorejuusto, jukurtti, tomusokeri ja vaniljasokeri. Liuota pehmenneet liivatteet kiehautettuun sitruunamehuun ja kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon vaniljavaahto. Kaada valmis täyte jäähtyneen pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla ja sitten vai herkuttelemaan. :)


Ensimmäistä kertaa jouduin toteamaan, että kyllä kakkukin voi olla täyttävää. Tätä syödessä meinasi ihan tulla ähky. Luulen, että tuo mämmi teki kakusta paljon täyttävämpää kuin yleensä. :D


Hyvää tämä kyllä oli ja varsinkin tuo itse mutakakku. 
Tuosta vaniljatäytteestä jättäisin jukurtin kokonaan pois jos tekisin sen uudestaan. 
Täytteestä tuli ehkä jopa liiankin paksukerros - pienempikin kerros olisi riittänyt. :D


Vaniljakerros kuitenkin raikasti kakkua kivasti, sillä yksinään tuo mämmimutakakku olisi ollut todella tuhtia syötävää. Hieman vaan tosiaan pienempi määrä täytettä ja ilman jukurttia, niin uskoisin kakun sitten olleen lähes täydellinen. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille