31. maaliskuuta 2021

SNICKERS-KAKKU

No nyt täytyy kyllä sanoa, että tuli napakymppi kakun onnistumiseen ja ennen kaikkea maun suhteen. Tämä Snickers- kakku oli siis NIIN törkeän hyvää, että meinasin syödä koko kakun yksin. Oli kuitenkin pakko jättää miehellekin pieni pala, kun oikeastaan tein tämän kakun hänelle synttärien kunniaksi. Mies sai siis kaksi kakkua merkkipäivänsä kunniaksi. Aikaisemmin laittamani uunijuustokakun ja vielä myös tämän herkkupläjäyksen. Käytin heti hyväkseni tilaisuutta leipoa oikein kunnolla hänen synttärien kunniaksi. :D

Mielestäni tässä kakussa kaikki oli kyllä kohdillaan! Pohjana toimi luottoreseptini mehevästä suklaapohjasta, täytteenä herkullista maapähkinätäytettä kinuskin ja suolapähkinöiden kera, kuorrutteena suklaatuorejuustokreemiä ja vielä maitosuklaadrippi koristamassa kakkua muiden koristeiden kera. Jackpot sanon minä! :) Tuon maapähkinätäytteen reseptin nappasin Liisa Westergergin blogista ja hänen alkuperäiseen reseptiin pääset tästä. Muuten kakku on omaa käsialaa. :)

Jos siis olet Snickers-patukan fani, tykkäisit aivan varmasti myös tästä kakusta. :)

Kakku on tehty 16 cm vuoalla. 
Pohjat on leivottu 2 x 16 cm vuoalla mutta itse the kakku on koottu yhteen vuokaan.

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Maapähkinätäyte:
2 liivatetta
200 g maapähkinävoita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
1½ rkl vettä

+ kinuskikastiketta (Rainbow valmista) ja suolapähkinöitä

Kostutus:
noin 1-1½ dl vaniljasokerimaitoa

Suklaakuorrute:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata
1 dl kermaa

Suklaadrippi:
60 g maitosuklaata + öljyä

Koristelu:
(kermaa)
Snickers patukka
suolpähkinöitä
valkosuklaata/tai muuta suklaata

Valmista pohjat. Ota esille kaksi 16 cm vuokaa ja vuoraa ne leivinpaperilla; pohjat + reunat. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita pohjien kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy. Sekoita muutaman minuutin ajan säkövatkaimella. Kiehauta vesi ja lisää se massan joukkoon koko ajan sekoittaen ja vatkaa vielä muutman minuutin ajan. Jaa massa kahteen vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Jäähdytä ja leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan. Tähän kakkuun tarvitaan vain kolme pohjapalaa. Itse pakastin neljännen palan.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma valmiiksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa tuorejuusto, maitorahka, maapähkinävoi ja sokerit. Kiehauta vesi ja liuota siihen puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi joukkoon vatkattu kerma. 

Aseta tarjoilulautaselle pelkän irtopohjavuoan reunus ja tee leivinpaperista korkeammat reunat vuoalle. Kokoa kakkua ja kostuta täytön aikana pohjia vaniljasokeroidulla maidolla. Jaa täyte tasaisesti kakun kahteen väliin ja laita molempiin väleihin täytteen päälle kinuskikastiketta ja reilusti suolapähkinöitä. Peitä kakku ja anna hyytyä ja maustua yön yli jääkaapissa.

Irrota kakun ympäriltä reunus ja valmista suklaakuorrute. Sulata varovasti suklaa mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdosta kerma ja notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa. Sekoita tuorejuuston joukkoon vaniljasokeri ja sulatettu suklaa. Sekoita lopuksi joukkoon vatkattu kerma. Levitä kuorrutetta tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Anna kakun olla hetken aikaa kylmässä jotta kuorrute jämäköityy.

Drippiä varten sulata maitosuklaa varovasti mikrossa. Sekoita sen verran öljyä joukkoon, että saat suklaasta hyvän koostumuksen levittämistä varten. En muistanut mitata öljyn määrää vaan laitoin sitä silmämääräisesti sen verran kuin tuntui hyvältä. :) Kaada suklaa kakaun päälle ja levitä nopeasti palettiveitsen avulla tasaiseksti kakun pinnalle ja niin että sitä valuu reunoja pitkin alas. Koristele kakku lopuksi haluamallasi tavalla. Itse koristelin kermapursotuksilla, karkeilla ja pähkinöillä. :)


Siis vaikka tämä kakku olikin melkoisen makeaa tavaraa niin silti olisin vain voinut jatkaa syömistä pala palan jälkeen. Pitkästä aikaa olin erittäin tyytyväinen leivonnan lopputulokseen. :)


Aah että... Mehevää kakkua pehmeän täytteen kera - makoisa kinuski ja rouheat pähkinät välissä viimeistelivät mielestäni kakun makumaailmaa ja toivat kivaa purutuntumaa. 
NAM! En oikein muuta osaa sanoa kakusta tällä hetkellä. :D


Hieman olin laiska tuon kinuskin kohdalla. Senkin olisi itse voinut valmistaa mutta päätin tällä kertaa helpomman kautta kun kaapissa sattui olemaan purkki valmista kinuskikastiketta. :)


Lämpimästi voin kyllä suositella kokeilamaan tätä kakkua. ♥


2 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille